Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα ξανά, για μια πράσινη επανάσταση

Γιώργος Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα ξανά, για μια πράσινη επανάσταση

Πηγή Φωτογραφίας: [371577] ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απεύθυνε χαιρετισμό για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κόμματος

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ιστορία καλεί – και προκαλεί – ξανά τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να αναμετρηθούν μαζί της.

Δυνάμεις προοδευτικές, εντός και εκτός του κόμματος μας, σε μια νέα επαναστατική και απελευθερωτική διαδικασία. Σε μια νέα εγερτήρια διαδικασία, ειρηνικής πράσινης επανάστασης, ενότητας δυναμικής, ανοίγοντας προοπτικές για τις προοδευτικές δυνάμεις και την Ελλάδα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου , πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο χαιρετισμό του στη επέτειο των 50 χρόνων της 3ης Σεπτέμβρη , απόψε στο Ζάππειο.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα αγωνιζόταν για να ενώσει τον λαό.«Να ενώσουμε ξανά τους μη-προνομιούχους, Έλληνες τους παραγωγικούς, δημιουργικούς Έλληνες, στη μεγάλη Προοδευτική Παράταξη. Στον αγώνα για αυτοδιάθεση, αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική.

Σε μια Ενότητα ιδεολογική, πολιτική. Όχι απλά οργανωτική ή κυβερνητική.

Ενότητα που στοχεύει στην αλλαγή και τον εξανθρωπισμό της εξουσίας.

Που υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών, όχι των λίγων ισχυρών.

Που θέλει τον άνθρωπο κυρίαρχο της μοίρας του.

Όχι καθοδηγούμενο, άβουλο, ή παραδομένο στις ορέξεις του κάθε συντηρητικού και αυταρχικού ηγέτη.Αυτά μας ξεχωρίζουν από τη δεξιά και την αριστερή συντήρηση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Υπογράμμισε τη έντονη συμβολική σημασία της Ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη του 1974, με τη γνώριμη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου να τη σηκώνει .«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στον λαό φτερά, δημοκρατικά, για να σηκώσει το κεφάλι ψηλά, να απαιτήσει δικαιώματα, να διεκδικήσει συμμετοχικά ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε ενω συμπλήρωσε ότι «οι δυνάμεις του κατεστημένου επεδίωκαν την απαξίωσή του ΠΑΣΟΚ.

Το έκαναν ακόμη και στην περίοδο που παλεύαμε μόνοι για να εγγυηθούμε την ίδια την ύπαρξη της χώρας. Αλλά το ΠΑΣΟΚ, ήταν πάντα η αποτελεσματική απάντηση στα προβλήματα και τις κρίσεις που άφηνε πίσω της η δεξιά. Είτε το 1981, είτε το 1993, είτε το 2009».

Υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, που παρέλαβε μια χώρα που με τις μεγάλες θυσίες του λαού ήταν απαλλαγμένη από πολλά βάρη του παρελθόντος, αλλά πάλι μετέτρεψε το κράτος από υπηρέτη του λαού σε υπηρέτη συμφερόντων και κατεστημένων.

Και το γραφείο του Πρωθυπουργού σε κέντρο ελέγχου της ροής του δημόσιου χρήματος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «η Ελλάδα υποχωρεί παντού.

Βρισκόμαστε σε πτώση, καθώς οι περισσότερες ευρωπαϊκές κατατάξεις σε ζωτικούς τομείς, από την ελευθερία του τύπου μέχρι το κόστος διαβίωσης και την ανανεώσιμη ενέργεια, μας τοποθετούν κοντά στον πάτο της κλίμακας».

«Ήρθε η ώρα ξανά. Να συναντηθούμε με τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά που μας καθιστούν διαφορετικούς από τη συντήρηση και γι’ αυτό αναγκαίους και χρήσιμους για τη χώρα.

Με μια σύγχρονη πολιτική, καινοτόμα, αντισυστημική και ριζοσπαστική» σημείωσε ο πρωην Πρωθυπουργός . Απηύθυνε κάλεσμα προς τους προοδευτικούς πολίτες για μια Δημοκρατική Επανάσταση Πράσινη.

«Με μια διαδικασία εκλογής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μεγάλη, ανοιχτή, συμμετοχική.

Να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό στις διαδικασίες αυτές.

Να γίνουν συν-διαμορφωτές της πορείας μας για την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης», τόνισε .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments