Πολιτική

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το μνημόνιο ψηφιακής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το μνημόνιο ψηφιακής συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία το μνημόνιο ψηφιακής συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου

Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδος - Κύπρου, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το Μνημόνιο Συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου, στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ μαζί με τη «Νίκη» και τους «Σπαρτιάτες» καταψήφισαν. Τέλος η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».

Ο υπουργός Ψηφιακής Συνεργασίας, Δημήτρης Παπαστεργίου, έκανε λόγο για «μία πάρα πολύ σημαντική κύρωση της Συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, όχι μόνο για το κοινό ψηφιακό αποτύπωμα στις δύο χώρες αλλά και γιατί πλέον αποκτά σε καθημερινή βάση, κοινές διαδικασίες, κοινή οπτική στη σημερινή ψηφιακή εποχή και κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων αλλά και προκλήσεων που υπάρχουν».

«Η παρούσα Συμφωνία που αφορά τη διευκόλυνση των συναλλαγών και τη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί πιλότο προκειμένου να δούμε πως δύο κράτη, αλλά ένα έθνος και μία κοινή ψηφιακή πορεία, μπορούν να ξεπεράσουν ψηφιακές και άλλες δυσκολίες και να δουλέψουν πάνω σε ένα κοινό ψηφιακό υπόβαθρο», σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ψηφιακής Συνεργασίας όσον αφορά στον προσωπικό αριθμό υπογράμμισε ότι το υπουργείο είναι πανέτοιμο, «είναι θέμα διαδικασιών, κυρίως για τα προσωπικά δεδομένα (πώς αποτυπώνονται σε δημόσια έγγραφα) προκειμένου μέσα στο επόμενο διάστημα να υλοποιηθεί».

Διευκρίνισε ότι «δεν σημαίνει ότι οι νέες ταυτότητες που έχουν εκδοθεί δεν θα ισχύσουν», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί αυτό μας πάει πίσω και σε διάφορες άλλες διαδικασίες. Ταλαιπωρούμε τους πολίτες» υπογράμμισε, κάνοντας αναφορά στο πρόβλημα που προέκυψε στην διαδικασία εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο για ορισμένους πολίτες που επιθυμούσαν να κάνουν χρήση του ψηφιακού τους πορτοφολιού και να τακτοποιήσουν μέσω του Gov.gr Wallet το εισιτήριο τους στον αγώνα ποδοσφαίρου την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λανς όπου σημειώθηκε ρεκόρ ταυτοποίησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι όταν οργανωνόμαστε και δουλεύουμε μαζί, όπως συνεργαστήκαμε με το υπουργείο Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη τα πράγματα σε επίπεδο ταυτοποίησης πήγαν όπως έπρεπε, πάμε να λύσουμε προβλήματα, η τεχνολογία δίνει λύσεις στην καθημερινότητα».

Για την τοποθέτηση των καμερών στους δρόμους τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η χρησιμότητα και η αναγκαιότητά τους, πρέπει να δούμε πώς η τεχνολογία μπορεί να μας κάνει να ζήσουμε ασφαλέστερα. Κάνουμε τεχνολογία για να δώσει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments