Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για Σπίρτζη

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη απόφαση για Σπίρτζη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Έτοιμοι για όλα οι 87 σε τυχόν διαγραφή

Κρίσιμη για την έκβαση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς και για την κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μέλλον, θεωρείται η σημερινή απόφαση που καλείται να λάβει η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, το πειθαρχικό του όργανο, σχετικά με τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη.

Μετά από μια αναβολή και μια «πύρινη» επιστολή του πρώην Υπουργού προς τα μέλη της επιτροπής, στην οποία ζητούσε διευκρινίσεις και επιπλέον στοιχεία για τις κατηγορίες που τον αφορούν, το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι μάλλον βαρύ για τον ίδιο. Παρά το γεγονός ότι κατά την τελευταία συζήτηση της υπόθεσής του στο πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Αυγούστου, υπήρξαν διιστάμενες απόψεις σχετικά με την αποπομπή του, ο κ. Σπίρτζης τις τελευταίες ημέρες έχει περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, και την Εκπρόσωπο Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, για «αντικαταστατική συμπεριφορά», ενώ επιμένει στα ερωτήματα σχετικά με το «ποιοι και πότε κατέθεσαν» την καταγγελία εις βάρος του.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Δεοντολογίας δήλωσε χθες ότι «ακόμα δεν έχει συνεδριάσει για το θέμα, οπότε δεν γνωρίζουμε τι θα αποφασίσει, και αυτά ακούγονται μάλλον ως “ευσεβείς πόθοι”», αναφερόμενη σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Σπίρτζη να «πέφτει στα μαλακά», δηλαδή να τιμωρείται με επίπληξη αντί για διαγραφή ή άλλο πειθαρχικό μέτρο.

«Έτοιμοι για όλα» οι «87»

Σε κάθε περίπτωση, μια πιθανή διαγραφή του κ. Σπίρτζη θα μπορούσε να επιταχύνει τις εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς η «Κίνηση των 87» θα κληθεί να διαχειριστεί την ενδεχόμενη αποπομπή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες ημέρες πριν από τη «υπαρξιακού χαρακτήρα» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει φυγόκεντρες δυνάμεις.

Το πλέον σίγουρο είναι ότι το ενδεχόμενο εξόδου του πρώην υπουργού από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει αναπάντητο -ίσως και με εντυπωσιακό τρόπο- από τη «φρουρά Τσίπρα». Στελέχη των «87» ζύγιζαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλες τις πιθανές εκδοχές αντίδρασής τους συμπεριλαμβανομένης και της κατάθεσης πρότασης μομφής, χωρίς να παραβλέπουν ορισμένα εξ’ αυτών -πίσω από την πιθανότητα διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη – την «εργαλειοποίηση» της Επιτροπής Δεοντολογίας στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της ηγεσίας και των «αντιφρονούντων» στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments