Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιστροφής Πολάκη και τα επόμενα εσωκομματικά ραντεβού

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της επιστροφής Πολάκη και τα επόμενα εσωκομματικά ραντεβού

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο δεν μπορεί να γίνουν με ασφάλεια προβλέψεις για το πώς θα κινηθεί τελικά στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχείς και αναμένονται σημαντικές αποφάσεις σε μια σειρά συνεδριάσεων που ξεκινούν σήμερα το απόγευμα, οι οποίες θα προσφέρουν μια σαφή εικόνα για τους συσχετισμούς δυνάμεων. Ο Παύλος Πολάκης έχει επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ωστόσο είναι δύσκολο να προβλεφθεί η στάση του στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Θυμίζουμε ότι ο Πολάκης είχε αποκλειστεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στα τέλη Ιουλίου λόγω δηλώσεών του προς συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας. Ακολούθησαν σαράντα ημέρες έντονων εξελίξεων, ενώ η διαγραφή της Αθηνάς Λινού θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ του προεδρεύοντος του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Χανίων.

Όπως ορθά επισημαίνουν η “Ναυτεμπορική” και η Κατερίνα Κοκκαλιάρη, το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, οι φήμες για τη στάση του Πολάκη εντάθηκαν μετά από δύο αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες περιείχαν σαφή μηνύματα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ριζικές αλλαγές στην ηγεσία και δήλωσε ότι θα είναι παρών στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ εξαπέλυσε αιχμές προς τον πρόεδρο του κόμματος και την ομάδα των «87».

Από την αρχή, ο Στέφανος Κασσελάκης φάνηκε να αποφεύγει μια άμεση σύγκρουση με τον Πολάκη, εστιάζοντας περισσότερο στους «87», με τους οποίους το χάσμα συνεχώς διευρύνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί ο Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Παππά σχετικά με την επιστροφή του Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ακολούθησε τηλεφώνημα του Παππά στον Πολάκη και στη συνέχεια εστάλη η σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πολάκης διατήρησε σήμερα υψηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι δεν είναι παιδί για να διαγραφεί χωρίς ενημέρωση και στη συνέχεια να επανέλθει. Τώρα μένει να δούμε πώς θα κινηθεί στην Κεντρική Επιτροπή: αν θα συνεχίσει με την ίδια επιθετική στάση απέναντι στον Κασσελάκη ή αν θα εστιάσει σε ευρύτερες αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα.

Τούτη την ώρα έχουν προγραμματιστεί δύο συνεδριάσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αρχικά, θα συνεδριάσει η επιτροπή Καταστατικού, όπου αναμένονται οι κινήσεις του προεδρείου. Επιπλέον, η επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει την περίπτωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει μια αυστηρή επιστολή.

Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη, όταν αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Σε αυτή τη συνεδρίαση, θα διαφανεί πιο καθαρά η στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι διάφορες πλευρές στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά των «87», στελέχη του κόμματος καλούν δημόσια τον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει πρωτοβουλία για την προκήρυξη εκλογών. Παράλληλα, κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος για την ευθύνη που φέρει στο πρωτοφανές κλίμα εσωστρέφειας που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι με ποια θέση θα συμμετάσχουν οι «87» στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι διαφωνούν ριζικά με τους χειρισμούς του προεδρείου. Το δεύτερο ερώτημα αφορά τις ενέργειές τους την επόμενη ημέρα της Κεντρικής Επιτροπής και κυρίως πόσοι βουλευτές υποστηρίζουν τις θέσεις που εκφράζουν οι «87».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments