Ελλάδα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ίδια δικαιώματα με τους ειδικούς φρουρούς-Ξεκίνησαν τις υπηρεσίες στα τμήματα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ίδια δικαιώματα με τους ειδικούς φρουρούς-Ξεκίνησαν τις υπηρεσίες στα τμήματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ίδια δικαιώματα με τους ειδικούς φρουρούς-Ξεκίνησαν τις υπηρεσίες στα τμήματα

Μέχρι σήμερα, τα περίπου 1500 στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν μπορούσαν να πάρουν μεταθέσεις, δεν λάμβαναν μόρια, δεν μπορούσαν δηλαδή να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ε.Φ

Τα ίδια δικαιώματα με τους ειδικούς φρουρούς θα έχουν εφεξής τα στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έπειτα από απόφαση των αρμοδίων υπουργείων. Πρόκειται για ένα αίτημα που είχαν καταθέσει τα μέλη του σωματείου των Ειδικών Φρουρών το οποίο έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση λίγα μόλις 24ωρα πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.Μέχρι σήμερα, τα περίπου 1500 στελέχη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας δεν μπορούσαν να πάρουν μεταθέσεις, δεν λάμβαναν μόρια, δεν μπορούσαν δηλαδή να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ε.Φ.

Αυτό πάντως που έχει ενδιαφέρον είναι πως εάν και οι προσλήψεις αφορούσαν την διασφάλιση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, λόγω έλλειψης πλάνων ασφαλείας από τους πρυτάνεις, οι Π.Α. ξεκίνησαν να κάνουν περιπολίες γύρω από τα πανεπιστήμια. Εξαιτίας των αντιδράσεων από ομάδες φοιτητών απομακρύνθηκαν και από εκεί και εν τέλει απορροφήθηκαν από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα όπου και υπηρετούν μέχρι σήμερα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση πως οι Πανεπιστημιακοί Αστυνομικοί θα επιστρέψουν στα αρχικά τους πόστα, για τα οποία προσελήφθησαν, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός των πλάνων ασφαλείας από τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πηγή: parapolitika.gr– Γιώργος Σόμπολος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments