Πολιτική

Η 50η επέτειος ένωσε το όλον ΠΑΣΟΚ

Η 50η επέτειος ένωσε το όλον ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

«Παρών» στο Ζάππειο από όλες τις γενιές και φυλές του κόμματος.

Το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» ήχησε χθες στον περίβολο του Ζαππείου, εκεί όπου γιορτάστηκε η επέτειος 50 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Ολες οι γενιές και οι φυλές του κόμματος έδωσαν το «παρών» σε μια εκδήλωση όπου η προσδοκία για «ολική επαναφορά» μέσα από το παράθυρο ευκαιρίας που διαμορφώνει η τρέχουσα πολιτική συγκυρία ήταν κυρίαρχη. Οπως και το μήνυμα ενότητας που επέλεξαν να εκπέμψουν οι συμμετέχοντες: όλοι οι εν ζωή ηγέτες του κόμματος αλλά και οι υποψήφιοι στην εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας ήταν εκεί. Κυρίαρχη και η νοσταλγία των ψηφοφόρων που έφθασαν μέχρι το Ζάππειο, κάποιοι για να ανεμίσουν πράσινες σημαίες, πιθανότατα ενθυμούμενοι συγκεντρώσεις άλλων εποχών, τότε που «βούλιαζε η Αθήνα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίστηκε ενωτικός και μίλησε με θερμά λόγια για την προσφορά και τη συμβολή όλων των ηγετών του ΠΑΣΟΚ. Από τον «ανεπανάληπτο ηγέτη» Ανδρέα Παπανδρέου «που έκανε πραγματικότητα την Αλλαγή», στον Κώστα Σημίτη με τον οποίο «το κράτος εκσυγχρονίστηκε» και «η Ελλάδα μπήκε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και η Κύπρος εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στην Ε.Ε.», στη συνέχεια στον Γιώργο Παπανδρέου που, όπως είπε, «τίμησε το αξίωμα του πρωθυπουργού και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, βάζοντας πάνω απ’ όλα την πατρίδα» και στον Ευάγγελο Βενιζέλο «που συνέχισε τον δρόμο της ευθύνης απέναντι στα νταούλια του λαϊκισμού» και, τέλος, στη Φώφη Γεννηματά «που κράτησε την παράταξη όρθια όταν έφτασε στα όρια της πολιτικής της επιβίωσης».

Όπως σημειώνει η Δώρα Αντωνίου στην “Καθημερινή”, ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ξεκάθαρος για την προοπτική του κόμματος, λέγοντας ότι «μόνο το χέρι του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δείξει τον δρόμο της εξόδου στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του», μιλώντας για δρόμο «που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά είναι μονόδρομος». Προβάλλοντας ως κεκτημένο, πλέον, την ενότητα, την πολιτική αυτονομία και την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος προσδιόρισε ως επόμενο βήμα τον πρωταγωνιστικό ρόλο για να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις «από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments