Πολιτική

Πιερρακάκης για συγχωνεύσεις τμημάτων: “Προχωρούμε σε εξορθολογισμό για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα”

Πιερρακάκης για συγχωνεύσεις τμημάτων: “Προχωρούμε σε εξορθολογισμό για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πιερρακάκης για συγχωνεύσεις τμημάτων: "Προχωρούμε σε εξορθολογισμό για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα"

"Δεν ισχύει ότι υπάρχουν κενά στα σχολεία από εκπαιδευτικούς", επισήμανε ο υπουργός Παιδείας

Απάντηση στους εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας έδωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στην τηλεόραση του Alpha, ανέφερε ότι το υπουργείο προχωρεί σε έναν εξορθολογισμό του αριθμού τμημάτων, τον οποίο χαρακτήρισε «απολύτως αναγκαίο», ενώ σημείωσε ότι αφορά περίπου το 2% του συνόλου των τμημάτων της επικράτειας. 

Πιερρακάκης: “Απολύτως αναγκαίο” – Οι απαντήσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων

«Προχωρούμε σε εξορθολογισμό τμημάτων για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα», τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός μέσος όρος μαθητών ανά εκπαιδευτικό είναι πιο χαμηλός από τον ευρωπαϊκό (8,2 μαθητές ανά εκπαιδευτικό στην Ελλάδα).

«Κοιτάμε εκπαιδευτικά το ζήτημα, για να πετύχουμε καλύτερα εκπαιδευτικά αποτελέσματα», επανέλαβε.

Ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ότι ήδη είναι σε εφαρμογή οι 10.000 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και εξέφρασε την αισιοδοξία από εδώ και στο εξής οι προσλήψεις αναπληρωτών να είναι όλο και λιγότερες.

Πιερρακάκης: Τι είπε για τα κινητά

Σχετικά με τη χρήση κινητών στο σχολείο, ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Άλλο η τεχνολογια που μπαίνει στα σχολεία με τους διαδραστικούς πίνακες και το ψηφιακό φροντιστήριο και άλλο η χρήση κινητού τηλεφώνου».

Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για αυστηροποίηση, αλλά για καθορισμό ενός «συγκεκριμένου πλαισίου συνεπειών». «Κάθε ενέργεια θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τη συνέπειά της», είπε και πρόσθεσε: «Δίνουμε εργαλεία στους εκπαιδευτικούς για να διευκολυνθεί η δουλειά τους».

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε νέες αλλαγές σχετικά με τα μαθήματα κοινωνικού προσανατολισμού από την επόμενη σχολική χρονιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments