Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αντιδράσεις για το τσουνάμι αλλαγών που προτείνει ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονες αντιδράσεις για το τσουνάμι αλλαγών που προτείνει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το χάσμα παραμένει αγεφύρωτο και η αποκλιμάκωση μοιάζει με ουτοπία.

Σαρωτικές αλλαγές προωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος. Πέρα από το όνομα, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδας στην Προοδευτική Συμμαχία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στη δομή λειτουργίας του κόμματος.

Φαίνεται ότι ενδυναμώνεται ο ρόλος του προέδρου, όπως πολλοί φοβούνται και ο ρόλος της βάσης, έτσι όπως την εννοεί ο κ. Κασσελάκης. Όπως υποστηρίζουν βέβαια από την εσωκομματική αντιπολίτευση, αν εκλείψουν όργανα όπως η Κεντρική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία με εκλεγμένα μέλη δεν θα υπάρχει λογοδοσία της ηγεσίας και θα υπάρξει η λογική «ενός ανδρός αρχή».

Σήμερα, όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής στο OPEN, συνεδριάζει η Επιτροπή Καταστατικού για να συζητήσει τις αλλαγές καθώς υπάρχουν πολλές προτάσεις για προσθήκες και τροποποιήσεις. Την Πέμπτη (5/9) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία η οποία θα εγκρίνει την ατζέντα που θα φτάσει στην Κεντρική Επιτροπή το σαββατοκύριακο.

Στο όνομα του κόμματος ο κ. Κασσελάκης επιμένει αν και υπάρχουν και άλλες προτάσεις, ενώ μένει ανοιχτός σε αλλαγές που έχουν προκαλέσει ήδη ένα παράξενο μούδιασμα. Επίσης, υπάρχουν αντιδράσεις σχετικά με την αλλαγή εκλογικής περιφέρειας, αν κάποιος συμπληρώσει δυο θητείες αλλά και με την λογοδοσία.

Υπάρχουν πολλά «αγκάθια» ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όπως το θέμα του κ. Σπίρτζη. Συνεδρίασε πολλές φορές χθες η Επιτροπή Δεοντολογίας και άκρη δεν έβγαλε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τσιγουρής. Κατέληξε χθες σε ένα τελεσίγραφο που του έστειλε και πάλι καλώντας τον μέχρι αύριο το απόγευμα να απολογηθεί πριν την Κεντρική Επιτροπή. Οι δρόμοι ΣΥΡΙΖΑ και Σπίρτζη πάντως μοιάζουν αμφίβολοι να συνεχιστούν μαζί.

Ο Παύλος Πολάκης κρατάει τον μεγάλο γρίφο, για το αν θα καταθέσει πρόταση μομφής. Φυσικά, θεωρείται σίγουρο ότι θα στηρίξει αυτή την πρόταση η ομάδα των 87. Ο Κρητικός βουλευτής εμφανίζεται χολωμένος και δεν έχει ξεσπάσει την οργή του, με τα όσα έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments