Πολιτισμός

Νέα διάκριση για το “Poor Things” του Λάνθιμου

Νέα διάκριση για το “Poor Things” του Λάνθιμου

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, iefimerida.gr, Νέα διάκριση για

Αναδείχθηκε "ταινία της χρονιάς" από τη Διεθνή Ένωση Κριτικών.

Συνεχίζονται οι διακρίσεις για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, μετά τον Χρυσό Λέοντα στο περσινό Φεστιβάλ Βενετίας, 2 Χρυσές Σφαίρες, 5 BAFTA και 4 Όσκαρ.

Η πολυβραβευμένη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη αναδείχθηκε η καλύτερη ταινία του 2024 από τη Διεθνή Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου Fipresci.

Ο Γιώργος Λάνθιμος κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά το βραβείο Grand Prix, μετά από ψηφοφορία 791 κριτικών, που ξεχώρισαν την ταινία του ανάμεσα σε εκείνες που έκαναν πρεμιέρα από την 1η Ιουλίου 2023 και μετά.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 72ου gala του Φεστιβάλ Σαν Σεμπάστιαν, ενώ την ίδια μέρα θα ακολουθήσει και προβολή της ταινίας, σε ώρα που θα ανακοινωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ είναι: «Μην περιμένετε και πολλά από το τέλος του κόσμου», του Ράντου Ζούντε, το «Ο διάβολος δεν υπάρχει», του Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, που δύο χρόνια πριν είχε κερδίσει την πρώτη θέση με το «Drive my car», το «Άγνωστοι μεταξύ μας», του Αντριου Χέιγκ, και το «Ο σπόρος του ιερού σύκου», του Μοχαμάντ Ρασούλοφ.

Από το 1999, που θεσμοθετήθηκε το Fipresci Grand Prix, έχουν βραβευτεί σπουδαίοι κινηματογραφιστές, μεταξύ των οποίων η Μάρεν Αντε, ο Πολ Τόμας Αντερσον, ο Ζαν Λικ Γκοντάρ και οι Τζορτζ Μίλερ, Πέδρο Αλμοδόβαρ, Αλφόνσο Κουαρόν.

Η ταινία αποτέλεσε διεθνή εµπορική επιτυχία, ενώ στην Ελλάδα σάρωσε, κόβοντας πάνω από 400.000 εισιτήρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments