EDITOR'S PICK

Η Νέα Ζηλανδία τριπλασιάζει τους φόρους για τους τουρίστες

Η Νέα Ζηλανδία τριπλασιάζει τους φόρους για τους τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Η Νέα Ζηλανδία τριπλασιάζει τους φόρους για τους τουρίστες

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αύξησε επίσης πρόσφατα το κόστος των βίζας επισκεπτών και υπάρχει πρόταση για αύξηση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια

Η Νέα Ζηλανδία θα τριπλασιάσει σχεδόν τα τέλη εισόδου για τους τουρίστες, είπε η κυβέρνηση, πυροδοτώντας την κριτική από τον βασικό τουριστικό τομέα ότι η υψηλότερη εισφορά θα αποθαρρύνει τους επισκέπτες.

Η κυβέρνηση δήλωσε σε δήλωση την Τρίτη ότι θα αυξήσει τα τέλη διεθνών επισκεπτών και διατήρησης και τουρισμού από την 1η Οκτωβρίου σε 100 δολάρια Νέας Ζηλανδίας από 35 δολάρια Νέας Ζηλανδίας για να «διασφαλίσει ότι οι επισκέπτες συνεισφέρουν σε δημόσιες υπηρεσίες και εμπειρίες υψηλής ποιότητας ενώ επισκέπτονται τη Νέα Ζηλανδία». Οι Αυστραλοί και οι ταξιδιώτες από τα περισσότερα έθνη του Ειρηνικού εξαιρούνται από την εισφορά.

Όπως πολλά δημοφιλή σημεία του παγκόσμιου τουρισμού, η Νέα Ζηλανδία έχει αγωνιστεί με τον αντίκτυπο των τουριστών στο φυσικό περιβάλλον, με την υποδομή να είναι εκτεταμένη από μεγάλους αριθμούς. Το τέλος των 35 δολαρίων εισήχθη τον Ιούλιο του 2019, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με τόσους πολλούς επισκέπτες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New Zealand 🇳🇿 Travel | Hotels | Food | Tips (@newzealand.travelers)

Η κυβέρνηση είπε ότι το τέλος ήταν ανταγωνιστικό και ήταν πεπεισμένη ότι η Νέα Ζηλανδία θα συνεχίσει να θεωρείται ως ένας ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες. Ο υπουργός Τουρισμού, Matt Doocey, είπε ότι η εισφορά διασφαλίζει ότι «οι διεθνείς επισκέπτες συνεισφέρουν σε περιοχές και έργα διατήρησης υψηλής αξίας, όπως η υποστήριξη της βιοποικιλότητας στα εθνικά πάρκα». Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας πιστεύει ότι τα υψηλότερα τέλη θα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες, ειδικά καθώς ο κλάδος, κάποτε ο μεγαλύτερος εισερχόμενος στις εξαγωγές της Νέας Ζηλανδίας, εξακολουθεί να παλεύει να ανακάμψει από το αυστηρό κλείσιμο των συνόρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

«Η ανάκαμψη του τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας υπολείπεται του υπόλοιπου κόσμου και αυτό θα επηρεάσει περαιτέρω την παγκόσμια ανταγωνιστικότητά μας», δήλωσε η Rebecca Ingram, διευθύνουσα σύμβουλος της ένωσης. Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν τη Νέα Ζηλανδία πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 1,3 εκατομμυρίων Αυστραλών.

Οι κορυφαίες αγορές που θα επηρεαστούν από την τουριστική εισφορά περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και τη Γερμανία, οι οποίες μαζί συνεισέφεραν ένα εκατομμύριο τουρίστες πέρυσι.

Τα στοιχεία της Stats NZ που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη έδειξαν ότι οι εισπράξεις από ταξιδιωτικές εξαγωγές για το έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου ήταν 14,96 δισ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας μειωμένες κατά 5% σε σχέση με πριν από την πανδημία. Ο αριθμός των επισκεπτών, σύμφωνα με το γραφείο, είναι περίπου το 80% των επιπέδων πριν από το κλείσιμο των συνόρων.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας αύξησε επίσης πρόσφατα το κόστος των βίζας επισκεπτών και υπάρχει πρόταση για αύξηση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Είναι «τριπλό κακό για τον κλάδο μας, ο οποίος προσπαθεί να εργαστεί σκληρά για την οικονομική ανάκαμψη της Νέας Ζηλανδίας», δήλωσε η Billie Moore, διευθύνων σύμβουλος της NZ Airports.

Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press Australia

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments