EDITOR'S PICK

The Apprentice: Η ταινία που φοβάται ο Τραμπ -Προσπάθησε να την μπλοκάρει για να μη βγει στις αίθουσες

The Apprentice: Η ταινία που φοβάται ο Τραμπ -Προσπάθησε να την μπλοκάρει για να μη βγει στις αίθουσες
Το «The Apprentice», η ταινία του Αλί Αμπάσι που επικεντρώνεται στο ξεκίνημα του Ντόναλντ Τραμπ, στις δεκαετίες του '70 και του '80, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως δεν θέλει να βγει η ταινία αυτή στις αίθουσες, καθώς η πλευρά του απειλεί τους παραγωγούς με νομικές κινήσεις.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών, αποσπώντας χειροκρότημα και τραβώντας πάνω της την προσοχή των κριτικών, ενώ βγήκε στη δημοσιότητα και ένα κλιπ από το «The Apprentice», που θα εστιάσει στην άνοδο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στον επιχειρηματικό κόσμο της Νέας Υόρκης.

Οι αντιδράσεις της πλευράς Τραμπ για την ταινία «The Apprentice»

Όταν ρωτήθηκε, στις Κάννες, αν θα άρεσε η ταινία στον Ντόναλντ Τραμπ, ο σκηνοθέτης της είπε: «Δεν πιστεύω πως δεν θα του άρεσε απαραίτητα. Ούτε πιστεύω ότι θα του άρεσε, νομίζω ότι θα εκπλαγεί».

Ωστόσο, η ταινία έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση, με αντιδράσεις από τον πρώην πρόεδρο, από ανθρώπους του επιτελείου του και από τους υποστηρικτές του.

Μάλιστα, ο εκατομμυριούχος Νταν Σνάιντερ, βασικός χρηματοδότης της ταινίας μέσω του στούντιο Kinematics, αποχώρησε ήδη από το πρότζεκτ, καθώς φαίνεται πως, αφού είδε την ταινία, δυσαρεστήθηκε.

Φαίνεται πως η πλευρά Τραμπ θεώρησε ότι η ταινία μπορεί να πλήξει την εικόνα του πρώην προέδρου, σε ένα χρονικό διάστημα, μάλιστα, πολύ κοντά στις εκλογές.

Ο Στίβεν Σεούνγκ, υπεύθυνος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, σχολίασε πως «αυτό το σκουπίδι είναι σκέτο παραμύθι» και είπε πως «δεν πρέπει να δει το φως της μέρας», ενώ η νομική ομάδα του Τραμπ απειλεί με αγωγές τους υποψήφιους διανομείς.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία δυσκολεύτηκε να βρει διανομή.

«Παρά την εντιμότητα της ταινίας και δίχως να την έχει δει, η πλευρά του Τραμπ επιχείρησε να την εμποδίσει. Η ιδέα πως οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να ασκούν κριτική στους ισχυρούς θα έπρεπε να μας προβληματίσει» ανακοίνωσαν χθες οι παραγωγοί.

Στην Αμερική, το «The Apprentice» θα κυκλοφορήσει λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, στις 11 Οκτωβρίου, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται να προβληθεί στις 17 Οκτωβρίου από τη The Film Group.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments