Ελλάδα

Έτσι θα είναι οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης – Τα δρομολόγια ξεκινούν 30 Νοεμβρίου [pics]

Έτσι θα είναι οι σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης – Τα δρομολόγια ξεκινούν 30 Νοεμβρίου [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: [366481] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΝΙΚΟΣ ΤΑΧΙΑΟΣ

Το μετρό θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου 2024.

Σε 87 ημέρες παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης στους πολίτες, όπως επανέλαβε και σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το μετρό θα τεθεί σε λειτουργία στις 30 Νοεμβρίου 2024.

Η βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης έχει μήκος γραμμής 9,6 χλμ., 13 σύγχρονους σταθμούς και ένα Αμαξοστάσιοσυνολικής έκτασης 55 στρεμμάτων, στην περιοχή της Πυλαίας. Θα ξεκινάει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και, ακολουθώντας τις οδούς Μοναστηρίου, Εγνατία και Δελφών, θα καταλήγει στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, όπου και θα συνδέεται με το αμαξοστάσιο Πυλαίας.

Καθημερινά θα κινούνται 18 αυτόματοι συρμοί χωρίς οδηγό, με μέση ταχύτητα 30 χλμ./ώρα, και θα διανύουν την απόσταση σε 17 λεπτά, εξυπηρετώντας 18.000 επιβάτες την ώρα ανά κατεύθυνση και συνολικά 254.000 ανά ημέρα.

Η αναμονή συρμού στους σταθμούς θα είναι αρχικά στα 2,5 λεπτά, ενώ μετά την παραλαβή των επιπλέων 15 συρμών ο χρόνος αυτός θα μειωθεί στα 90 δευτερόλεπτα.

Δείτε εικόνες από τους σταθμούς του μετρό Θεσσαλονίκης:

me6
me1
me2
me3
me4
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments