Διεθνή

Ναυάγιο Bayesian: Τελείωσε το οξυγόνο, πέθαναν από «ξηρό πνιγμό» – Τι έδειξε η νεκροψία για 4 από τα θύματα

Ναυάγιο Bayesian: Τελείωσε το οξυγόνο, πέθαναν από «ξηρό πνιγμό» – Τι έδειξε η νεκροψία για 4 από τα θύματα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ναυάγιο Bayesian: Τελείωσε το οξυγόνο, πέθαναν από «ξηρό πνιγμό» – Τι έδειξε η νεκροψία για 4 από τα θύματα

Πέντε από τα έξι θύματα βρέθηκαν στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στην καμπίνα που πλημμύρισε τελευταία

Κατανάλωσαν όλο το οξυγόνο που είχε απομείνει, ενώ το σκάφος βυθιζόταν. Η νεκροψία στα τέσσερα από τα επτά θύματα του Bayesian επιβεβαίωσε ότι πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», καθώς δεν είχαν νερό στους πνεύμονες, την τραχεία και το στομάχι τους, όπως μεταδίδει η ιταλική La Repubblica, αποκαλύπτοντας τις τελευταίες στιγμές της ζωής των ναυαγών του μοιραίου υπερπολυτελούς γιοτ.

Η εξέταση στις σορούς του δικηγόρου, Κρις Μορβίλο, και της συντρόφου του, Νέντα, και αυτές στις σορούς του τραπεζίτη της Morgan Stanley, Τζόναθαν Μπλούμερ, και της συντρόφου του, Τζούντιθ, αποτελούν βασικό κομμάτι στην αναπαράσταση της τραγωδίας κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους ο βρετανός μεγιστάνας, Μάικ Λιντς, και η 18χρονη κόρη του, Χάνα. Όλοι τους βρέθηκαν στις καμπίνες του σούπερ γιοτ που βυθίστηκε τη νύχτα της 19ης Αυγούστου στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης εντόπισε και ανέσυρε πέντε από τα έξι πτώματα σε μία καμπίνα, στην αριστερή πλευρά του πλοίου, αυτή που πλημμύρισε τελευταία. Η Χάνα Λιντς, όπως αναφέρει το ιταλικό μέσο, βρισκόταν στην επόμενη καμπίνα, επίσης στην αριστερή πλευρά του κύτους. Για τους ιατροδικαστές πρόκειται για «ξηρό πνιγμό» και σύμφωνα με τις ενδείξεις τα έξι θύματα ήταν ξύπνια, πιθανότατα ειδοποιήθηκαν από τη σύζυγο του Λιντς, Άντζελα Μπαρκάρες, αλλά δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο πάνω κατάστρωμα και παγιδεύτηκαν στον χώρο της καμπίνας.

Συγκεκριμένα, η θεωρία που επικρατεί είναι ότι η Άντζελα Μπαρκάρες ξύπνησε από την κακοκαιρία και ανέβηκε από την καμπίνα της στο κατάστρωμα, όπου βρίσκονταν ήδη 9 από τα 10 μέλη του πληρώματος. Λόγω της καταιγίδας έπεφταν αντικείμενα παντού στο σκάφος και η γυναίκα, αφού αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιχείρησε να κατέβει στις καμπίνες για να ειδοποιήσει τον άνδρα της και την κόρη της, αλλά δεν πρόλαβε.

Η Άντζελα Μπαρκάρες και οι άλλοι 14 επιζώντες βρέθηκαν στη θάλασσα, ενώ το Bayesian βυθιζόταν. Τραυματισμένη και σε κατάσταση σοκ διασώθηκε μαζί με τους άλλους από ολλανδικό σκάφος. Για μία εβδομάδα δεν μπορούσε να περπατήσει εξαιτίας των πληγών στα πόδια της που προκλήθηκαν από τα σπασμένα αντικείμενα εντός του σκάφους. Για τα επτά θύματα του ναυαγίου αρκούσε να φτάσουν στο κύριο κατάστρωμα για να σωθούν. Όμως έμειναν εγκλωβισμένοι, παλεύοντας να ανασάνουν, μέχρι να τελειώσει το οξυγόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments