Nέα της αγοράς

Αιμορραγία στα χρηματιστήρια της Ασίας: Στο -4% ο Nikkei

Αιμορραγία στα χρηματιστήρια της Ασίας: Στο -4% ο Nikkei

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αιμορραγία στα χρηματιστήρια της Ασίας: Στο -4% ο Nikkei

Σφυροκόπημα για τις εταιρείες ημιαγωγών

Βαθύ κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό στις αγορές της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού το πρωί της Τετάρτης. Το σήμα της πτώσης έδωσε ήδη από το προηγούμενο βράδυ η Wall Street, όπου δέχθηκαν σφυροκόπημα οι τεχνολογικές μετοχές.

Τις ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο Nikkei 225 με πτώση της τάξης του 3,2%. Απώλειες 2,79% καταγράφει και ο ευρύτερος δείκτης Topix του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Οι εταιρείες που συνδέονται με τον κλάδο των ημιαγωγών βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.

Η Renesas Electronics υποχωρεί 8%, η Tokyo Electron καταγράφει πτώση 7,04% και η Advantest παρουσιάζει απώλειες 7,7%. Η Softbank Group, στην οποία ανήκει η Arm, που σχεδιάζει τσιπ για την Nvidia, which owns chip designer Arm, υποχωρεί περισσότερο από 5%.

Πτώση παντού

Στη Σεούλ ο Kospi σημειώνει πτώση 2,17%, ενώ ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq βλέπει τις απώλειές του να διευρύνονται στο 3%. Στο -2,62% η μετοχή της Samsung Electronics, βουτιά 6,36% για την SK Hynix. Και οι δύο είναι προμηθευτές της Nvidia.

Η ταϊβανέζικη TSMC βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί 3,56% όσο περίπου και η Hon Hai Precision Industry (γνωστή διεθνώς ως Foxconn). Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,5%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 καταγράφει πτώση 1.70%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments