Nέα της αγοράς

Η Air Canada προσφέρει στους πιλότους 30% αύξηση αποδοχών για να αποτρέψει απεργία

Η Air Canada προσφέρει στους πιλότους 30% αύξηση αποδοχών για να αποτρέψει απεργία

Πηγή Φωτογραφίας: wikipedia.gr//Η Air Canada προσφέρει στους πιλότους 30% αύξηση αποδοχών για να αποτρέψει απεργία

Η Air Canada προσφέρθηκε να αυξήσει τις αποδοχές των περισσότερων απο 5.000 πιλότων κατά περίπου 30%

Η Air Canada προσφέρθηκε να αυξήσει τις αποδοχές των περισσότερων απο 5.000 πιλότων κατά περίπου 30% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την απεργία που έχουν προκηρύξει.

Οι πιλότοι της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας του Καναδά θα λάβουν μια αύξηση τουλάχιστον 20% προκαταβολικά, και θα ακολουθήσουν ετήσιες αυξήσεις για μια τριετία, δήλωσαν ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές. Οι πιλότοι με ένα έως τέσσερα χρόνια υπηρεσίας θα πάρουν μεγαλύτερη αύξηση, είπαν.

Η προσφορά σημαίνει ότι ένας κυβερνήτης με 10 χρόνια υπηρεσίας που πετάει αεροσκάφος ευρείας ατράκτου, όπως το Boeing 777, με σημερινό μισθό λίγο πάνω από 350.000 δολάρια Καναδά (259.000 δολάρια) ετησίως μπορεί να δει αύξηση άνω των 100.000 δολαρίων Καναδά κατά τη διάρκεια της σύμβασης, είπαν. Η προσφορά της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στις συνταξιοδοτικές παροχές και στις παροχές υγείας.

Η Air Canada και η Ένωση Πιλότων Αεροπορικών Γραμμών βρίσκονται σε συνομιλίες για περισσότερο από ένα χρόνο. Η τελευταία σύμβαση, μια δεκαετής συμφωνία που επικυρώθηκε το 2014, προέβλεπε αυξήσεις μισθών περίπου 2% ετησίως. Οι πιλότοι δεν έχουν λάβει αύξηση από πέρυσι.

Οι πιλότοι της Air Canada αμείβονται λιγότερο από το ήμισυ των αποδοχών που λαμβάνουν οι συνάδελφοί τους στον κλάδο, έχει αναφέρει το συνδικάτο σε προηγούμενες δηλώσεις του.

Η τοπική επικεφαλής της ALPA, Charlene Hudy, αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της πρότασης. Όμως οι μισθοί των πιλότων εισαγωγικών επιπέδων είναι ένα ζήτημα, δήλωσε η ίδια. «Το ένα τέταρτο των πιλότων μας έχει δεύτερη δουλειά, με σχεδόν το 80% αυτών να χρειάζονται τη δουλειά από ανάγκη», είπε. «Προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό».

Μια συνάντηση μεταξύ των μερών αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα. Από την περασμένη εβδομάδα, οι συνομιλίες είχαν «κολλήσει εντελώς», πρόσθεσε ο Hudy.

Τον Αύγουστο, οι πιλότοι ψήφισαν με ποσοστό 98% να δώσουν στο συνδικάτο εξουσιοδότηση για απεργία και είναι σε θέση να αποχωρήσουν από την εργασία τους στα μέσα Σεπτεμβρίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Η αεροπορική εταιρεία εισήγαγε μια πολιτική ανανέωσης κρατήσεων για τους πελάτες με ταξίδια μεταξύ 15 και 23 Σεπτεμβρίου.

Το συνδικάτο επιδιώκει να καλύψει το μισθολογικό χάσμα με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δώσει στους πιλότους τους σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους. Πέρυσι, η ALPA κατέληξε σε τετραετή συμφωνία με την United Airlines Holdings Inc. παρέχοντας στους πιλότους συνολική αύξηση των αποδοχών τους έως και 40%, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης αύξησης των αποδοχών από 13,8% έως 18,7%.

«Όταν τεθεί σε ισχύ, θέλουμε οι πιλότοι μας να παραμείνουν μακράν οι καλύτερα αμειβόμενοι εμπορικοί πιλότοι στον Καναδά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Air Canada Peter Fitzpatrick μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε λύση για την επίτευξη ενός λογικού διακανονισμού, συμπεριλαμβανομένης της διαιτησίας».

Η νούμερο 2 αεροπορική εταιρεία του Καναδά, η ελεγχόμενη από την Onex Corp. αεροπορική εταιρεία WestJet Airlines, συμφώνησε σε σύμβαση το 2023 που περιλάμβανε αύξηση των αποζημιώσεων κατά 24% σε τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments