Πολιτική

3.000 προσλήψεις ανέργων άνω των 56 ετών

3.000 προσλήψεις ανέργων άνω των 56 ετών

Πηγή Φωτογραφίας: [367245] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με 715 ευρώ για να προσλάβουν εργαζόµενους που χρειάζονται ένσημα

Σε εφαρµογή πρόκειται να τεθεί σύντοµα από τη ∆ΥΠΑ πρόγραµµα για την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 3.000 ανέργων ηλικίας 56 ετών και άνω, που ολοκλήρωσαν το πρόγραµµα επιχορήγησης για την απασχόληση µακροχρόνια ανέργων, µε ποσό επιχορήγησης ανά άνεργο 715 ευρώ.

Σχετική τροποποιητική απόφαση υπογράφηκε από την υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραµέως, και σύµφωνα µε αυτή οι επιχειρήσεις που µπορεί να επιδοτηθούν για την πρόσληψη ανέργων είναι οι τοµείς της πρωτογενούς παραγωγής προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, της µεταποίησης και εµπορίας γεωργικών προϊόντων κ.ά.

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών ετών. Προκειµένου η επιχείρηση να υπαχθεί στο πρόγραµµα υποβάλλει:

1. Υπεύθυνη δήλωση του λογιστή της επιχείρησης που να βεβαιώνει ότι η επιχείρηση στις 31.12.2019 (ανάλογα µε τη νοµική µορφή και το είδος βιβλίων της επιχείρησης): είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήµισυ του εγγεγραµµένου κεφαλαίου της λόγω συσσωρευµένων ζηµιών είτε δεν είχε απολέσει πάνω από το ήµισυ του κεφαλαίου της, όπως εµφαίνεται στους λογαριασµούς της εταιρείας, λόγω συσσωρευµένων ζηµιών. Επιπλέον, εάν πρόκειται για µεγάλη επιχείρηση, να βεβαιώνει ότι τα τελευταία δύο έτη: – ο δείκτης χρέους προς ίδια κεφάλαια της επιχείρησης δεν ήταν υψηλότερος του 7,5 και – ο δείκτης κάλυψης χρηµατοοικονοµικών υποχρεώσεων της επιχείρησης (EBITDA interest coverage ratio) δεν ήταν κάτω του 1,0 κ.λπ.

2. Ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας.

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι η επιχείρηση: δεν έχει λάβει ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης, ή έχει λάβει ενίσχυση διάσωσης αλλά έχει αποπληρώσει το δάνειο ή έχει λύσει τη σύµβαση εγγύησης, ή έχει λάβει ενίσχυση αναδιάρθρωσης η οποία όµως έχει ολοκληρωθεί. Η επιχορήγηση για την αποζηµίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 70% της ως άνω κλίµακας µοναδιαίου κόστους που αντιστοιχεί σε 715 ευρώ ανά άνεργο.

Σε περίπτωση αντικατάστασης του επιχορηγούµενου υπαλλήλου, εφόσον η αρµόδια υπηρεσία δεν µπορεί να υποδείξει άνεργο µε την ειδικότητα και την κατηγορία του αρχικά προσλαµβανόµενου και επιθυµεί ο δικαιούχος εργοδότης αλλαγή ειδικότητας ή κατηγορίας, είναι δυνατή η αντικατάσταση µε άνεργο άλλης ειδικότητας και κατηγορίας. ∆εν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχορηγούµενων ατόµων ταυτόχρονα και σε άλλα προγράµµατα ή επενδυτικά σχέδια ή δράσεις ενισχύσεων, στα οποία επιχορηγείται το µισθολογικό ή/και το µη µισθολογικό κόστος. ∆εν είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της δράσης οι επιχορηγούµενοι να ασκούν ελευθέριο επάγγελµα και να προσληφθούν/απασχοληθούν µε σύµβαση ορισµένου χρόνου από τη δικαιούχο επιχείρηση.

Πηγή: Απογευματινή

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments