Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αναξιόπιστοι όσοι λένε πως το ΕΣΥ καταρρέει [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Αναξιόπιστοι όσοι λένε πως το ΕΣΥ καταρρέει [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει το μεγάλο ενδιαφέρον του για την υγεία

Το στοιχείο της προπαγάνδας και της σκόπιμης παραπληροφόρησης εναντίον του ΕΣΥ και του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε τηλεοπτική παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας τόνισε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το δημόσιο σύστημα υγείας, υπενθύμισε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν και που προωθούνται και στηλίτευσε την παραπληροφόρηση, που γίνεται από μια μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου.

Προσωπικό ενδιαφέρον Μητσοτάκη για την υγεία

Πιο συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε εισαγωγικά για το τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και απάντησε λέγοντας πως «είναι αδύνατον να το γνωρίζει αυτό κανείς. Ωστόσο, είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αυτά τα 5 χρόνια τον ενδιαφέρει και τον απασχολεί πολύ. Επί Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία αυξήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε».

Μεγάλα κίνητρα για τους γιατρούς σε άγονες περιοχές

Μιλώντας για τις ελλείψεις προσωπικού σε περιφερειακές δομές υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «σήμερα υπεγράφη, μαζί με τον Κώστα Χατζηδάκη, ΚΥΑ για τους γιατρούς σε περιφερειακές και άγονες περιοχές. Ελπίζουμε ότι δεν θα έχουμε τις άγονες προκηρύξεις θέσεων του παρελθόντος. Οι γιατροί θα παίρνουν αποδοχές, επιπλέον του βασικού μισθού, οι οποίες φθάνουν τα  7200 ευρώ. Είναι πάρα πολλά επιπλέον χρήματα. Δεν είμαστε η Κύπρος και η Ρουμανία. Είναι πάρα πολλά λεφτά για την ελληνική πραγματικότητα. Δεν πρέπει να λέμε ότι δεν είναι πολλά λεφτά. Προσβάλλουμε τους πολίτες.

Ευρύτερα, είναι δύσκολο να συνεννοηθούμε σε αυτή τη χώρα. Σας είπα ότι εξαπλασιάζουμε το επίδομα για τους γιατρούς. Για παράδειγμα, αντί να πείτε «μπράβο», εσείς λέτε πως δεν είναι αρκετή αυτή η αύξηση. Το αποτέλεσμα θα αποτιμηθεί σε μερικούς μήνες από σήμερα. Θα μετρήσουμε τι ψάρια θα πιάσαμε μετά από μερικούς μήνες. Και ακόμη, θα συναντήσω πολύ σύντομα όλους τους φορείς, ιατρικούς και συνδικαλιστικούς, προκειμένου να μου πουν τα θεσμικά μέτρα που προτείνουν για τους γιατρούς. Μέσα στον Σεπτέμβριο, θα ψηφίσουμε τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Αμέσως μετά, θα κάνουμε μαζικές προκηρύξεις. Για παράδειγμα, θα κάνουμε προκήρυξη για 4 παθολόγους στην Κω. Θα προβούμε σε μαζικές προκηρύξεις για τις άγονες περιοχές».

Βελτιώνουμε το ΕΣΥ καθημερινά

Ερωτηθείς για την υγεία ως τομέα που η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει μεγάλο μέρος και για την κοινωνική δυσαρέσκεια, ο υπουργός Υγείας είπε: «Υποχρέωση των δημοσιογράφων είναι να προβάλουν τα προβλήματα. Όμως είναι παραπληροφόρηση ότι το ΕΣΥ καταρρέει. Το υπουργείο Υγείας παράγει έργο καθημερινά. Την Δευτέρα, εγκαινιάσαμε δύο ολοκαίνουργια ΚΥ σε  Παλαμά και Μουζάκι. Την Τρίτη, ήμουν στον Ευαγγελισμό για την αναβάθμιση της παθολογικής κλινικής. Την Τετάρτη, εγκαινιάσαμε την ανακαίνιση δύο ορόφων στο ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά».  Σήμερα, προχωρήσαμε στην καλύτερη μονάδα για το μελάνωμα στη Βόρεια Ελλάδα. Άρα, δεν μπορεί να κάνουμε όλα αυτά και η εικόνα να είναι ότι το ΕΣΥ καταρρέει. Η δουλειά των δημοσιογράφων είναι να παρουσιάζει την πραγματικότητα, όχι να τα παραποιεί. Το ΕΣΥ δεν καταρρέει. Στη μονάδα που επισκέφθηκα σήμερα, επικρατούν οι ιδανικότερες συνθήκες για τους καρκινοπαθείς ασθενείς. Και είχα την εικόνα της μητέρας μου στο Λαϊκό Νοσοκομείο, σε μια καρέκλα, να κάνει χημειοθεραπεία. Ε, λοιπόν, το ΕΣΥ δεν καταρρέει. Το ΕΣΥ βελτιώνεται, το ΕΣΥ γίνεται καλύτερο».

Ορισμένα δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας

Μιλώντας για πρόσφατο δημοσίευμα του in.gr για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ο υπουργός Υγείας ήταν ξεκάθαρος, ισχυριζόμενος ότι «το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει 17% περισσότερο προσωπικό από το 2019 και ο προϋπολογισμός είναι στο συν 50%. Αυτό το παρουσίασε λανθασμένα και στρεβλά η Όλγα Στέφου. Δεν μπορεί να λέει η κ. Στέφου ότι το Νοσοκομείο αυτό δεν κατέρρεε το 2019 και ότι καταρρέει το 2024. Αυτό είναι προπαγάνδα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τέλειο στην υγεία δεν υπάρχει. Όμως, το ΕΣΥ είναι πολύ καλύτερο σήμερα από ό,τι πέντε χρόνια πριν. Αυτοί που φωνάζουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει έχουν ένα μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας. Γιατί δεν διαμαρτύρονταν πριν από πέντε χρόνια;

Επίσης, παρακολούθησα ένα ρεπορτάζ που έλεγε ότι η αναμονή στην εφημερία φθάνει τις 8 ώρες και ότι οι ασθενείς βρίσκονται σε απόγνωση. Προσωπικό στοίχημα για μένα είναι η μείωση του χρόνου αναμονής στην εφημερία. Είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για το πώς θα μειώσουμε τους χρόνους στην εφημερία. Όμως, τώρα περιμένουν οι ασθενείς; Πριν από 5 χρόνια όχι; Αυτή είναι η προπαγάνδα.

Για παράδειγμα, η δημοσιογράφος κ. Μαρία Δεναξά παρουσίασε τους μέσους όρους χρόνος αναμονής στη Γαλλία, όπου η αναμονή φθάνει στις 22 ώρες! Και η Γαλλία έχει ΑΕΠ 4 τρις ευρώ. Και η κυρία Δεναξά κάθε άλλο παρά Νέα Δημοκρατία είναι.

Θέλω να τονίσω πως σύστημα υγείας χωρίς προβλήματα δεν υπάρχει. Επειδή εγώ και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δεν θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο να περιμένει στην αναμονή επί μακρόν, αγωνιζόμαστε να μειώσουμε ουσιαστικά την αναμονή στην εφημερία. Όμως η αναμονή στην εφημερία δεν σημαίνει πως το ΕΣΥ καταρρέει. Δίνουμε στο ΕΣΥ περισσότερα χρήματα, το ΕΣΥ αντιμετωπίζει περισσότερα περιστατικά, το ΕΣΥ έχει περισσότερο προσωπικό. Όταν ανέλαβα το υπουργείο, παρουσίασα 107.000 χειρουργεία. Σήμερα, η λίστα αναμονής στα χειρουργεία είναι στις 84.000. Δηλαδή, είμαστε μείον 23.000 χειρουργεία μέσα σε έξι μήνες. Τα απογευματινά χειρουργεία προσεγγίζουν τα 7.000».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments