Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς σε προβληματικές και άγονες περιοχές

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς σε προβληματικές και άγονες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: [371089] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το ΕΣΥ βελτιώνεται όσο και αν η «συμμορία της μιζέριας» θέλει να το απαξιώσει

Υπεγράφη και εστάλη προς δημοσίευση στο ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά στο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής  ιατρών  κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές, όπως αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, με βάση την ΚΥΑ, οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους,  3.600€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μία από τις 18 κρίσιμες ειδικότητες, 7.200€.

Επίσης, οι γιατροί και οι οδοντίατροι του ΕΣΥ που εργάζονται σε περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, εκτός από το μισθό τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια από τις 18 κρίσιμες ειδικότητες 4.800€.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τονίζει πως, με την ΚΥΑ, αποδεικνύεται ότι το υπουργείο Υγείας απαντά με συγκεκριμένα έργα στο ζήτημα της έλλειψης ανθρώπινων πόρων, παρά την προσπάθεια μείωσης και απαξίωσης του δημοσίου συστήματος υγείας από τη «συμμορία της μιζέριας».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Σήμερα με τον Κωστή Χατζηδάκη υπογράψαμε και στείλαμε προς δημοσίευση στο ΦΕΚ, την Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής  ιατρών  κλάδου ΕΣΥ σε προβληματικές και άγονες περιοχές.

Στους ιατρούς/οδοντιάτρους κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’ καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 300 € και σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β΄ καταβάλλεται μηνιαίο οικονομικό κίνητρο προσέλκυσης και παραμονής ύψους 200 €..

Στους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ των ειδικοτήτων: εσωτερικής παθολογίας,

γενικής/οικογενειακής ιατρικής, παιδιατρικής, αναισθησιολογίας, νεφρολογίας,

παθολογικής ανατομικής, ακτινολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας/εργαστηριακής

ιατρικής, ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου, κυτταρολογίας, παθολογικής ογκολογίας, καθώς και β) των ειδικοτήτων πνευμονολογίας-φυματιολογίας, νευροχειρουργικής, νευρολογίας, χειρουργικής, χειρουργικής παίδων, χειρουργικής θώρακος και καρδιολογίας που υπηρετούν σε ΜΕΘ ενηλίκων/παίδων, καταβάλλεται επιπλέον στα προηγούμενα μηνιαίο οικονομικό κίνητρο ύψους τριακοσίων 300 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Α΄ και β) επιπλέον στα προηγούμενα οικονομικό κίνητρο ύψους 200 ευρώ, εφόσον υπηρετούν σε προβληματική και άγονη περιοχή κατηγορίας Β΄.

Σήμερα οι ιατροί που υπηρετούν σε άγονη περιοχή κατηγορίας Α’ λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 800-1000€ ενώ σε περιοχή κατηγορίας Β’ λαμβάνουν ετήσιο οικονομικό κίνητρο 500€. Σημειωτέον, υπολογιζόταν ως προσαύξηση επί του βασικού μισθού που ίσχυε στις 31.12.1996.

Με τη νέα ΚΥΑ που υπεγράφη σήμερα:

(α) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους,  3.600€ μεικτά ετησίως και σε περιπτωση που ο ιατρος κατέχει μία από τις 18 ειδικότητες, 7.200€.

(β) Iατροί/οδοντιάτροι κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε υγειονομικές δομές, οι οποίες εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Β’, θα λαμβάνουν, επιπλέον του βασικού μισθού τους, 2.400€ μεικτά ετησίως και σε περίπτωση που ο ιατρός κατέχει μια απο τις 18 ειδικότητες 4.800€.

Απαντούμε λοιπόν με πράξεις και όχι με λόγια στο υπαρκτό πρόβλημα ελλείψεως ανθρωπίνου δυναμικού, ειδικά στις Περιφερειακές δομές Υγείας του ΕΣΥ. Εξαπλασιάζουμε για 18 ιατρικές ειδικότητες και τριπλασιάζουμε για όλες τις υπόλοιπες το μηνιαίο επίδομα και προχωρούμε άμεσα στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις κρίσιμες περιοχές.

Όσο και αν η «Συμμορία της Μιζέριας» θέλει να απαξιώσει το ΕΣΥ, το ΕΣΥ Αλλάζει, γίνεται καλύτερο και συνεχίζει και θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες Υγείας που αξίζουν οι συμπολίτες μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments