Πολιτική

ΔΕΘ: Σε αναμονή θετικής έκπληξης από την κυβέρνηση

ΔΕΘ: Σε αναμονή θετικής έκπληξης από την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, αναμένεται κίνηση από την κυβέρνηση, που θα αφορά όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες.

Όλο το κυβερνητικό προσωπικό είναι απασχολημένο με την προετοιμασία της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι υπουργοί δίνουν συνεχώς προσοχή σε επεξηγήσεις, διορθώσεις και προσθήκες στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομιλίας και της παρουσίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

Αν και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού υπονοούν σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι έχει καθοριστεί το πλαίσιο των μέτρων που θα ανακοινωθούν, ο πρωθυπουργός, όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, συνεχίζει να κάνει τις τελευταίες τροποποιήσεις στην ομιλία του. Αυτή η ομιλία θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας πολιτικής περιόδου και θα προσδιορίσει μια πολιτική επανεκκίνησης, με ορίζοντα όχι μόνο το 2025, αλλά και για το υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, μέχρι το 2027, όταν θα διεξαχθούν ξανά οι εθνικές εκλογές.

Η καθημερινότητα του πολίτη αποτελεί τον «οδηγό» του κυβερνητικού σχεδίου, σύμφωνα με όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ανεξαρτήτως του ρόλου τους. Αυτή η καθημερινότητα έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος «αντίπαλος» της κυβέρνησης, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες μετρήσεις, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μετά το καλοκαίρι, παρά τις ελπίδες που έχουν προκύψει από τη μείωση του πληθωρισμού και των τιμών.

Η ακρίβεια παραμένει το κύριο πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά, και η καταπολέμησή της είναι απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα.

Με αυτά τα δεδομένα και με τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την ορθή εκτέλεση του προϋπολογισμού, όπως αποτυπώνεται στις εκθέσεις των ευρωπαϊκών οργανισμών, η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στις Βρυξέλλες, περιμένοντας πιθανώς ένα επιπλέον ποσό περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ για δαπάνες. Αυτό το ποσό θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως δημοσιονομικό «πάτημα» για την αναμενόμενη «έκπληξη», η οποία παραδοσιακά κρατείται μυστική και αναμένεται να αποτελέσει την είδηση της ομιλίας του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή η «έκπληξη» θα στοχεύει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση σε ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments