Πολιτική

Καλαματιανός: Πρέπει να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για τον διχασμό μας

Καλαματιανός: Πρέπει να πάμε σε εσωκομματικές εκλογές, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη για τον διχασμό μας

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αυτή τη στιγμή έχουμε φαινόμενα διαίρεσης και στοχοποίησης στελεχών, αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η Δημοκρατία και η κοινωνία μας έχει ανάγκη από μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, επιβεβαιώθηκε στις ευρωεκλογές, όπου παρέμεινε δεύτερος παρά τις απώλειες. Άρα η κοινωνία χρειάζεται έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ που να πρωταγωνιστεί και στην ευρύτερη συνεννόηση και σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει μια κυβέρνηση που ακολουθεί πολιτική «καταστροφική για την κοινωνική πλειοψηφία».

Όσον αφορά τα φαινόμενα διαίρεση σε διάφορες ομάδες που παρατηρούνται στο κόμμα σχολίασε «ότι υπάρχουν φαινόμενα διαίρεσης και στοχοποίησης», επιρρίπτοντας ευθύνες και στην ηγεσία.

«Βεβαίως και η ηγεσία έχει ευθύνες. Η ηγεσία πρέπει να δίνει τον τόνο της ενότητας, της σύνθεσης, της πρόσθεσης όχι της αφαίρεσης», όπως είπε.

Ερωτηθείς για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να μείνει ή να φύγει, ο κ. Καλαματιανός απάντησε: «Έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία των μελών που προσήλθε στις κάλπες. Από εκεί και πέρα για το εάν πρέπει να γίνουν εκλογές, πάντοτε η Δημοκρατία, πάντοτε η άποψη των μελών είναι το ευκταίο, το θέλουμε. Εφόσον υπάρχει αδιέξοδο, σύγκρουση, υπάρχει διχασμός, έχει ευθύνη η ηγεσία να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να υπάρξει μια διαδικασία που θα εκτονώσει αυτή την κατάσταση. Οι εκλογές είναι μια τέτοια διαδικασία».

Αναφορικά με τα περί ονόματος, μετά την πρόταση του κ. Κασσελάκη για αλλαγή, ο βουλευτής υποστήριξε: «Το όνομα έχει συμβολισμό και περιεχόμενο. Το Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) έχει ιδιαίτερο περιεχόμενο το 2019, ήρθαν στελέχη, κόσμος που μπόλιασαν τον ΣΥΡΙΖΑ με ευρύτερη πολιτική. Κατά την άποψη μου δεν είναι πρόβλημα να συζητείται ένα όνομα, μια αλλαγή, αλλάζουν τα κόμματα όνομα. Από εκεί και πέρα το σημερινό δεν είναι πρόβλημα. Άλλο είναι το ζήτημα πολιτική και λειτουργία. Και οι αλλαγές που συζητούνται στο καταστατικό. Καταστατικό υπάρχει που περιγράφει και την ψηφιακή διαδικασία και τη συμμετοχή των μελών και την περιφερειακή διάρθρωση, το ζήτημα είναι ότι δεν λειτούργησε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments