Γεωπολιτικά

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη: Τι αναφέρει η αιγυπτιακή πλευρά

Τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη: Τι αναφέρει η αιγυπτιακή πλευρά

Πηγή Φωτογραφίας: [370916] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, η τριμερής θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι

Τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου προγραμματίζεται στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Hellas Journal, η τριμερής θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Κατά την ίδια πηγή, η τριμερής θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των τριών χωρών, που δεν επηρεάζεται από την επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου στην Τουρκία, ούτε από τις όποιες συμφωνίες υπέγραψε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, το Κάιρο κατέστησε σαφές σε Αθήνα και Λευκωσία πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις διμερείς σχέσεις λόγω της επίσκεψης του Αλ Σίσι στην Άγκυρα.

Τέλος, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο μιας επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου στη Λευκωσία, πιθανότατα και στην Αθήνα.

Πηγή: Hellas Journal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments