Nέα της αγοράς

Hewlett Packard: Επιμένει στην αποζημίωση $4 δισ. από την περιουσία του Μάικ Λιντς

Hewlett Packard: Επιμένει στην αποζημίωση $4 δισ. από την περιουσία του Μάικ Λιντς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Hewlett Packard: Επιμένει στην αποζημίωση $4 δισ. από την περιουσία του Μάικ Λιντς

Ο διευθύνων σύμβουλος της HPE χαρακτηρίζει «καθήκον» της εταιρείας τη διεκδίκηση αποζημίωσης

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise Αντόνιο Νέρι δήλωσε ότι είναι «καθήκον» της εταιρείας να επιδιώξει αποζημίωση από την περιουσία του Μάικ Λιντς σε αστική αγωγή μετά τον θάνατο του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας, της 18χρονης κόρης του, Χάνα, και στενών συνεργατών του τον περασμένο μήνα σε ναυάγιο στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Ο Λιντς έδινε μάχη επί χρόνια με νομικά ζητήματα που αφορούσαν την πώληση της εταιρείας λογισμικού Autonomy το 2011 στην Hewlett Packard. Αθωώθηκε από τις ποινικές κατηγορίες στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, αλλά αντιμετώπιζε μια σημαντική απαίτηση αποζημίωσης από την HPE σε αστική υπόθεση στο Λονδίνο. Βρετανός δικαστής είχε κηρύξει τον Λιντς ένοχο για παραπλάνηση μετόχων, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Βασικά πιστεύουμε ότι τα πράγματα που έγιναν δεν ήταν προς το συμφέρον των μετόχων και πρέπει να τα δούμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο Νέρι σε συνέντευξή του.

Ο Λιντς γιόρταζε την αθώωσή του τον περασμένο μήνα, όταν το γιοτ του βυθίστηκε. «Ήταν μια θλιβερή κατάσταση», δήλωσε ο Νέρι.

Η HPE είχε δηλώσει προηγουμένως ότι προτίθεται να ασκήσει αγωγή αποζημίωσης ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο κατά της περιουσίας του Λιντς. Η σύζυγός του, Αντζελα Μπακαρες, επέζησε από το ναυάγιο. Η άλλη κόρη του Λιντς δεν βρισκόταν στο πλοίο εκείνη τη στιγμή.

Προς το παρόν, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του δικαστή, δήλωσε ο Νέρι. «Μόλις ο δικαστής προχωρήσει, θα ανασυνταχθούμε και θα δούμε τι θα ακολουθήσει».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments