Οικονομία

Χατζηδάκης: Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Χατζηδάκης: Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Πηγή Φωτογραφίας: [371640] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "4th THESSALONIKI METROPOLITAN SUMMIT" TOY ECONOMIST ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Την αποκάλυψη πως ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει στην 88η ΔΕΘ, θα ανακοινώσει και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Την αποκάλυψη πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων στήριξης που θα ανακοινώσει στην 88η ΔΕΘ, θα ανακοινώσει και νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά το 4ο Thessaloniki Metropolitan Summit του Economist και του powergame.gr.

Μιλώντας σε πάνελ με τον Αλέξανδρο Εξάρχου, αντιπρόεδρο και CEO της Intrakat, ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία διατηρεί τη δυναμική της και συνεχίζει να αναπτύσσεται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Όπως είπε η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για το β’ τρίμηνο. «Είμαστε από τις χώρες στην Ευρώπη με τις υψηλότερες ταχύτητες» τόνισε, αφήνοντας αιχμές σε όλους εκείνους τους «μηδενιστές» που επιμένουν να βλέπουν ανάποδα τα οικονομικά στοιχεία. Στη συνέχεια εστίασε στη σημαντική μείωση της ανεργίας και στο γεγονός ότι «μέσα σε 5 χρόνια έχουν δημιουργηθεί μισό εκατ. δουλειές».

Σε τρεις πυλώνες το success story της ελληνικής οικονομίας

Για το πώς κατάφερε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πετύχει αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τους ακόλουθους τρεις πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζεται η οικονομική πολιτική:

  • Οικονομική ελευθερία: Μειώσεις φόρων με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. ΕΝΦΙΑ, φόρος νομικών προσώπων, μερίσματα, φόροι για τις οικογένειες με παιδιά, έμμεσοι φόροι, γονικές παροχές σε περιπτώσεις κληρονομιάς, ασφαλιστικές εισφορές.
  • Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας. Απλούστευση επενδυτικού περιβάλλοντος. Μεταρρύθμιση στην Εργασία που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα. Ενίσχυση της καινοτομίας και προώθηση των συγχωνεύσεων.
  • Δράσεις κοινωνικής δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους που αμείβονται με το κατώτατο μισθό, ο οποίος πήγε από τα 650 ευρώ στα 830 ευρώ. «Αύξηση πολύ πιο πάνω από τον πληθωρισμό» ανέφερε με νόημα. Και συνέχισε, λέγοντας, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 οι παραπάνω εισπράξεις από τον ΦΠΑ ήταν 10,5%, εκ των οποίων το 7% προέρχεται από την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Και εδώ μπαίνει η σύνδεση των POS με τις ταμειακές» σημείωσε.

Κομβική η δημιουργία 5ου τραπεζικού πόλου στην Ελλάδα

Στη συνέχεια εστίασε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και το πώς άλλαξε άρδην ο χάρτης την τελευταία 5ετία. «Οι τράπεζες έχουν μπει σε μια καινούργια φάση. Η αποεπένδυση προχώρησε εξαιρετικά και συγκέντρωσε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του “επιχειρείν”». Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πόλου. «Όλη η διαδικασία προχώρησε με απόλυτη διαφάνεια προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και των καταναλωτών», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments