Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Αρχίζω άμεσα διάλογο με ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΠΙΣ για τα θεσμικά κίνητρα σε γιατρούς

Άδωνις Γεωργιάδης: Αρχίζω άμεσα διάλογο με ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ και ΠΙΣ για τα θεσμικά κίνητρα σε γιατρούς

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στόχος, η αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στα περιφερειακά νοσοκομεία

Την εκκίνηση διαλόγου με τον ιατρικό κόσμο, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΑΠ, τον ΠΙΣ και τους ιατρικούς συλλόγους προαναγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στόχος του διαλόγου είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα θεσμικά κίνητρα στους γιατρούς στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.

Όπως υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας, με τον τρόπο αυτό θα λάβει οριστική μορφή η συνολική μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση του ελλείμματος ιατρικού προσωπικού στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Σήμερα βγάλαμε την ΚΥΑ για τα χρηματικά κίνητρα για τα Περιφερειακά Νοσοκομεία. Άμεσα θα ξεκινήσω διάλογο με τον Ιατρικό Κόσμο, την ΟΕΝΓΕ, την ΕΙΝΆΠ, τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους, ώστε να ψηφίσουμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τα θεσμικά κίνητρα και την μοριοδότηση των υπηρετούντων ιατρών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο θα ολοκληρώσουμε μία συνολική μεταρρύθμιση για να λύσουμε το πρόβλημα της ελλείψεως ιατρών στα Περιφερειακά Νοσοκομεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments