Πολιτική

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες οχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες οχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κασσελάκης: Ποιες εισηγήσεις του πέρασαν και ποιες οχι για τις αλλαγές στο καταστατικό

Η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή δεν καταργούνται, όπως προέβλεπε η προεδρική πρόταση.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε ποιες προτάσεις θα «προχωρήσουν» και ποιες όχι, μετά τις εισηγήσεις για αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή δεν καταργούνται, όπως προέβλεπε η προεδρική πρόταση.

Υπήρξε μεγάλη διαφωνία για την κατάργηση της Πολιτικής Γραμματείας, του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου, με θεσμική εκπροσώπηση και αντικατάστασή της με την Εκτελεστική Επιτροπή, μια δομή πλήρως ελεγχόμενη από τον πρόεδρο και αποτελούμενη από πρόσωπα της επιλογής του.

Η πλειοψηφία εισηγήθηκε να παραμείνει και η Κεντρική Επιτροπή των 300 μελών, αντί της Εθνικής Επιτροπής Μελών -των 151 μελών-, η οποία δεν θα είχε εκτελεστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του οργάνου κατέληξαν στην εισήγηση για Εθνική Επιτροπή Μελών, αποτελούμενη από 200 μέλη.

Τι θα γίνει με τις θητείες των βουλευτών και την αλλαγή ονόματος Ως προς τον «κόφτη» για τρεις θητείες στην ίδια περιφέρεια, η πλειοψηφία της Επιτροπής Καταστατικού εισηγήθηκε να παραμείνει ως έχει το άρθρο στο υπάρχον καταστατικό και να ισχύει το ασυμβίβαστο των τριών θητειών για τους βουλευτές από το Συνέδριο του 2022 και έπειτα.

Ακόμη και για την αλλαγή του ονόματος, η επιτροπή εισηγήθηκε να αποφασιστεί συλλογικά σε δεύτερο χρόνο, χωρίς τα μέλη του οργάνου να μπαίνουν σε ονοματολογία.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν ακόμη κλονισμό για την ηγετική ομάδα και τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που συνέρχεται με το μείζον διακύβευμα της μομφής στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Καταστατικού θα σταλούν στην Κεντρική Επιτροπή, όπου θα πρέπει να πάρουν έγκριση για το Συνέδριο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments