Πολιτική

Πολάκης – Κασσελάκης: Μια σχέση αγάπης και μίσους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. Το θέμα μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλα ηλεκτρονικά και μη μέσα μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης σαφούς αναφοράς του pagenews.gr ως πηγής της συγκεκριμένης είδησης.
Πολάκης – Κασσελάκης: Μια σχέση αγάπης και μίσους

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από τη διαγραφή Πολάκη στην πλήρη επανένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Χανίων.

Ο Κασσελάκης απέπεμψε τον Πολάκη στις 25 Ιουλίου και τον επανέφερε στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο Πολάκης έφυγε με ανακοίνωση του Σωκράτη Φάμελλου και επέστρεψε 41 ημέρες αργότερα με τηλεφώνημα του Παππά.

Αυτό το περιστατικό αναδεικνύει την αλλοπρόσαλλη στρατηγική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως την έλλειψη αποφασιστικότητας του κ. Κασσελάκη. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί σχεδόν αναπόφευκτα τη γραμμή του πολακισμού, ενός στυλ πολιτικής που ίσως στο παρελθόν, σε περιόδους κρίσης, είχε θετικά αποτελέσματα για το κόμμα, αλλά τώρα, σε μια εποχή κανονικότητας, έχει απορριφθεί από την κοινή γνώμη.

Η «μισή» διαγραφή του Παύλου Πολάκη (μόνο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) είχε προκαλέσει αρχικά απορίες. Τώρα φαίνεται ότι ήταν μια ακόμη επικοινωνιακή φούσκα του Κασσελάκη ή μια επιπόλαιη απόφαση της στιγμής. Όταν οι συνθήκες γίνονται δύσκολες, το κύριο μέλημα είναι οι κομματικές ψήφοι, μια αντίληψη που έχει κοστίσει συνολικά στο πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, κανείς δεν έχει εξηγήσει γιατί ο Πολάκης διεγράφη και τι συνέβη ώστε να επιστρέψει. Ο βουλευτής Χανίων απομακρύνθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Κασσελάκη, μετά από προσβλητικές δηλώσεις στη Βουλή για συνεργάτιδα του Άδ. Γεωργιάδη, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Αθηνάς Λινού. Δεν διεγράφη λόγω της ΜΚΟ Prolepsis που διευθύνει, ανεξαρτήτως αν υπάρχει ή όχι ζήτημα με αυτό, όπως υποστηρίζει ο κ. Πολάκης.

Είναι προφανές ότι η επιστροφή του «ασώτου» βασίζεται σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Κασσελάκη εντείνεται, ο Πολάκης απειλεί με πρόταση μομφής και ζητά αλλαγές στην ηγεσία, ενώ η εσωκομματική αντιπολίτευση τον προκαλεί να προχωρήσει σε εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισήλθε στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ ως αουτσάιντερ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Πολύ σύντομα, όμως, κατάφερε να αποκτήσει υποστηρικτές, καθώς παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα πολιτικού ηγέτη, μακριά από τα καθιερωμένα πρότυπα: ήταν ομογενής από τις ΗΠΑ, φαινόταν έξυπνος, είχε εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα και διέθετε επικοινωνιακό χάρισμα που του επέτρεπε να συνδέεται άμεσα με τον κόσμο, κυρίως μέσω του Tik Tok. Ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και κατέκτησε εν μία νυκτί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποσχέθηκε ότι μαθαίνει γρήγορα, αλλά δεν υπολόγισε ότι και οι άλλοι τον μαθαίνουν εξίσου γρήγορα. Η έντονη εξωστρέφειά του τροφοδοτούσε κυρίως τα πρωινάδικα και τις παραπολιτικές στήλες, χωρίς να προσελκύει την εκλογική βάση του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, διατηρούσε τα προσχήματα της ηγεσίας, ιδιαίτερα μετά την καθαρή νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές και τη δημοσκοπική σταθερότητα του κόμματος μετά την πρώτη διάσπαση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του επεισοδιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου επήλθε συμβιβασμός μετά τη διαμάχη με τους διαφωνούντες και τη Γεροβασίλη, η εικόνα του άρχισε να κλονίζεται.

Αυτό ήταν το πρώτο σημάδι ότι ο «τσαμπουκάς» Κασσελάκης δεν ήταν παρά απλώς θράσος. Στη συνέχεια, ήρθαν οι ευρωεκλογές και το πρώτο χαστούκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments