Πολιτική

Σκληρό μπρα ντε φερ Γεροβασίλη και Πολάκη κατά Κασσελάκη

Σκληρό μπρα ντε φερ Γεροβασίλη και Πολάκη κατά Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ/ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2017-2019 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε τροχιά μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ - «Εσύ έχεις πει όλους εμάς ανέντιμους» είπε η Γεροβασίλη στον Κασσελάκη - Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα σε μικρή ηλικία, το καρφί του Πολάκη

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταγράφηκε ως η πιο σύντομη στην πρόσφατη ιστορία του κόμματος, ωστόσο οι συζητήσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών ενέτειναν την εσωκομματική κρίση που πλήττει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης και την αναστροφή της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τους «87» ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να προχωρήσει στη διοργάνωση εκλογών για την εκλογή νέου αρχηγού.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και τόνισε την ανάγκη πολιτικής συμφωνίας για την εκλογή νέου αρχηγού. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι αν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, υπάρχει και η εναλλακτική οδός μέσω της Κεντρικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέτεινε την αμφισβήτησή του, αλλά αντεπίθεσε κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και κατά στελεχών της σημερινής Νέας Αριστεράς, προσπαθώντας να οικοδομήσει ένα νέο αφήγημα ενόψει της πιθανότητας διάσπασης. Στην εισήγησή του, υπογράμμισε ότι «ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλους» και πρόσθεσε ότι θεωρεί τον εαυτό του «έναν ειλικρινή και έντιμο πρόεδρο» κατά τη διάρκεια της χρονιάς που βρίσκεται στη θέση αυτή. Επίσης, ανέφερε ότι ήταν έντιμος και προς εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου, στην οποία πρότεινε να αναλάβει οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε, με στόχο την πρόοδο του κόμματος.

Ο Κασσελάκης ήταν επίσης επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Ειδικότερα, ανέφερε ότι ακόμα και τον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες, αλλά ο Τσίπρας παρέμενε σιωπηλός, παρά την παρουσία του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος και στην τελευταία προεκλογική ομιλία του Κασσελάκη στην Πλατεία Συντάγματος.

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τον λόγο πήρε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία απαντώντας στον κ. Κασσελάκη, δήλωσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις αυτή την αναφορά». Στη συνέχεια, τόνισε ότι «κανένας από εμάς δεν σε έχει αποκαλέσει ανέντιμο», προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει όλους τους υπόλοιπους ανέντιμους και διεφθαρμένους. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις αναφορές του κ. Κασσελάκη για «μαύρα ταμεία» στον ΣΥΡΙΖΑ και τις κατηγορίες του σχετικά με παρεμβάσεις της «διαπλοκής» που στοχεύουν στην «ενιαία Κεντροαριστερά».

Το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ήταν αρκετά αμήχανο, καθώς εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τον τόνο επιχείρησαν να δώσουν στελέχη των «87» και ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης, ενώ πολλά κορυφαία στελέχη των «Κασσελίστας», όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και η Ρένα Δούρου, παρέμειναν σιωπηλά. Αντίθετα, ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ανέφερε σε συνομιλητές του ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τα μέλη», επισημαίνοντας ότι δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί προεδρική εκλογή.

Παρά τις πιέσεις να αναλάβει μια πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του, αν και στο τέλος της συνεδρίασης επέμεινε να δεσμευτούν τα κορυφαία στελέχη ότι δεν θα αποχωρήσουν από το κόμμα, ανεξαρτήτως των εξελίξεων.

«Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα σε μικρή ηλικία και δεν θα γίνω ούτε Ζωής Κωνσταντοπούλου, ούτε Γιάνης Βαρουφάκης», φέρεται να απάντησε ο Παύλος Πολάκης στον Στέφανο Κασσελάκη. Ο τελευταίος επανήλθε στο θέμα της παραμονής των βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος σε μια δήλωση της κ. Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξή της, όπου είχε εκφράσει την αντίθεσή της στη διάσπαση και τις αποχωρήσεις. «Είμαι ενάντια στη διάσπαση και τις αποχωρήσεις. Το έχω πει τόσο καθαρά που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη στον κ. Κασσελάκη, παραπέμποντάς τον σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Ο Παύλος Πολάκης επανέλαβε ότι δεν είναι αριστεριστής, απαντώντας ξανά στον κ. Κασσελάκη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να προσθέτει ότι «εγώ, Πρόεδρε, σε αντίθεση με τον Πολάκη, δεν ήμουν αριστερίστρια, ούτε μικρή», γεγονός που βοήθησε να χαλαρώσει η ατμόσφαιρα στην αίθουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments