Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πόκερ για γερά νεύρα

ΣΥΡΙΖΑ: Πόκερ για γερά νεύρα

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πολάκης και Γεροβασίλη/87 αναμένεται να επιμείνουν σε εσωκομματικές κάλπες.

Ο Παύλος Πολάκης και οι «87» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνουν στην πρότασή τους για τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο. Σκοπός τους είναι να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται δύο διαφορετικές προτάσεις στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: μία από τον βουλευτή Χανίων και μία από τους διαφωνούντες. Κάθε πρόταση θα συνοδεύεται από διαφορετικά επιχειρήματα σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, καθώς οι «87» δεν συμμερίζονται πλήρως τις απόψεις του Παύλου Πολάκη. Εάν καμία από τις δύο προτάσεις δεν γίνει αποδεκτή, θα τεθεί σε ψηφοφορία μία κοινή πρόταση που θα περιλαμβάνει την προγραμματική τεκμηρίωση της μομφής, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.

Η ψηφοφορία θα είναι μυστική, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αυτή τη στιγμή, οι δύο πλευρές μετρούν τις δυνάμεις τους. Η πλευρά του Κασσελάκη υποστηρίζει ότι έχει την πλειοψηφία στα 295 μέλη της ΚΕ, ενώ η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι διαθέτει 140 ψήφους, με 20 μέλη να παραμένουν ουδέτερα.

Χθες, παρά τις πιέσεις από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Παύλο Πολάκη για προσφυγή στην κάλπη, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανταποκρίθηκε. Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών θυμίζει παρτίδα πόκερ, καθώς καμία από τις δύο δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, η Όλγα Γεροβασίλη επανέλαβε την άποψη ότι η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη λύση. «Πρόεδρε, η καλύτερη επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές για να αποφύγουμε την πρόταση μομφής», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα έγκειται στην ηγεσία. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές από τη βάση».

Ο Παύλος Πολάκης παρενέβη στη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι «η πρόταση μομφής θα βλάψει το κόμμα, επομένως η καλύτερη λύση είναι οι εκλογές». Πρόσθεσε ότι «για μένα το ζήτημα είναι ηγεσίας».

Επιπλέον, τόνισε ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Χρειάζεται πολιτική συμφωνία για να προχωρήσουμε σε εκλογές. Αν δεν υπάρξει, τότε το επόμενο βήμα είναι η πρόταση μομφής στη συνεδρίαση της ΚΕ». Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ότι «υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Υπάρχει διάλυση του κόμματος, με πλήρη ευθύνη της ηγεσίας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντέτεινε κάτι στην πρόσκληση των συντρόφων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στενοί του συνεργάτες τού έκαναν «μασάζ» τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μην αντιδράσει παρορμητικά και να αποδεχθεί το αίτημα για εκλογές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δήλωσε: «Μια πρόταση μομφής εναντίον μου θα πλήξει και θα αποσταθεροποιήσει το κόμμα, χωρίς να προσφέρει τίποτα. Επίσης, θα ήταν μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε το Καταστατικό Συνέδριο».

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τους συντρόφους του να παραμείνουν στο κόμμα για να μην διασπαστεί. Ο Παύλος Πολάκης και η Όλγα Γεροβασίλη, που συνομιλούσαν μαζί του, του απάντησαν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για όλους, αφήνοντας υπονοούμενα για ανέντιμες συμπεριφορές. Αναφέρθηκε στους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι επικοινώνησε μαζί του για να προτείνει κοινές δράσεις, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Στελέχη της ομάδας των «87» του αντέτειναν ότι ο μόνος που έχει αμφισβητήσει τους συντρόφους του για ανέντιμη συμπεριφορά είναι ο ίδιος, με το βίντεο που δημοσιοποίησε κατηγορώντας τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments