Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέσεις μάχης ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει απόψε το βράδυ, η ομάδα των 87

Στην Κεντρική Επιτροπή μεταφέρεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τα στρατόπεδα να παίρνουν θέσεις μάχης ενόψει των εργασιών του Σαββατοκύριακου.

Το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι γκρίζο και μένει να φανεί αν θα βρεθεί ισορροπία μεταξύ των αντίπαλων στρατοπέδων.

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει απόψε το βράδυ, η ομάδα των 87, οι οποίοι έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, όπου θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Σημειώνεται ότι όλη η ομάδα των 87 θέτει δημόσια και συνεχώς ζήτημα ηγεσίας αμφισβητώντας ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη.

Από την άλλη υπάρχει ο Παύλος Πολάκης, που ζήτησε πολιτική συμφωνία για προσφυγή σε εκλογές απειλώντας τον πρόεδρο με πρόταση μομφής. Μένει λοιπόν να φανεί αν ο βουλευτής Χανίων θα κάνει ένα τελευταίο βήμα αμφισβητώντας και θεσμικά τον πρόεδρο του κάμματος. Υπάρχει βεβαίως και η πλευρά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη που ταλικά άλλαξε τη στάση του ως προς την μομφή και πέρασε από το «βρείτε μου αντίπαλο» στο… «δεν σηκώνω το γάντι» γιατί «η πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα».

Βεβαίως υπάρχουν και άλλες δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που -αυτή την ώρα- λειτουργούν ως ακροατήριο και παρακολουθούν τη συζήτηση όπως εξελίσσεται.

Σε κάθε περίπτωση, οι συσχετισμοί είναι δύσκολοι και μεταβαλλόμενοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς υπάρχουν συμμαχίες που δημιουργούνται και μπορεί σε λίγες ημέρες να έχουν χαλάσει. Υπάρχουν επίσης και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενώ «αιωρείται» και η παράταση του θέματος διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη.

Σύμφωνα με το Χρήστο Τσιγουρή, οι συσχετισμοί είναι δύσκολο να αναγνωστούν αυτή τη στιγμή, καθώς ενώ οι αμφισβητίες φαίνεται να έχουν περισσότερα από 100 μέλη, παραμένει άγνωστο αν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν οριακή πλειοψηφία -και μάλιστα σε μια διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας με κάλπη.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, ότι από την ώρα που θα κατατεθεί μομφή, θα ανοίξει και συζήτηση για το ποιος θα είναι υποψήφιος απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη αν βέβαια αυτός δεν ζητήσει προσφυγή στις κάλπες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments