ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη
Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ραγδαίες, προμηνύοντας ένα ιδιαίτερα έντονο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.
Μετά την τεταμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου οι Παύλος Πολάκης και «87» έθεσαν θέμα ηγεσίας, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επερχόμενη συνεδρίαση της Κ.Ε., όπου είναι ανοιχτά διάφορα ενδεχόμενα: να κατατεθούν μία ή και δύο προτάσεις μομφής κατά του προεδρεύοντος, οι οποίες, αν και μπορεί να διατυπωθούν με διαφορετική λογική, θα καταλήγουν στην αμφισβήτησή του και στο αίτημα για αλλαγή ηγεσίας.
Εάν κατατεθεί πρόταση μομφής, θα ακολουθήσει ψηφοφορία, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα διαρκές συνέδριο που θα κρίνει τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να υποδείξει την κατεύθυνση του συνεδρίου, ακόμα και χωρίς ψηφοφορία.
Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής, απαιτούνται 151 ψήφοι, με ορισμένους να εκτιμούν ότι οι «87» διαθέτουν περίπου 110-120 μέλη της Κ.Ε. και ο Παύλος Πολάκης πάνω από 30.
«Μια πρόταση μομφής εναντίον μου με πληγώνει και αποσταθεροποιεί το κόμμα, χωρίς να προσφέρει τίποτα και πλήττει και τον κόσμο μας», φέρεται να δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο τέλος της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι «αυτή είναι μια μεγάλη ανατροπή από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου».
Η βαριά ατμόσφαιρα αποτυπώνεται στις δηλώσεις του Κασσελάκη στην αρχή της συνεδρίασης, όπου ανέφερε: «Ήμουν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλους».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου που είναι πρόεδρος, θεωρεί ότι έχει ενεργήσει με ειλικρίνεια και τιμιότητα προς όλους. Εξήγησε επίσης ότι υπήρξε έντιμος και προς εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, αναφέροντας ονόματα όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και η Έφη Αχτσιόγλου, στην οποία πρότεινε να αναλάβει οποιαδήποτε θέση επιθυμούσε, με στόχο την πρόοδο του κόμματος.
Συνεχίζοντας, φέρεται να δήλωσε ότι «ήταν έντιμος και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα». Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και τον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες, αλλά εκείνος παρέμενε σιωπηλός».
Ο Παύλος Πολάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, ζήτησε την εκλογή νέου αρχηγού μέσω προσφυγής στη βάση του κόμματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι και το στρατόπεδο των «87» (Γεροβασίλη, Θεοχαρόπουλος) προτείνει αντίστοιχη διαδικασία.
Θυμίζουμε ότι, μετά την επαναφορά του Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ο βουλευτής Χανίων είχε δηλώσει στο περιστύλιο της Βουλής ότι δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στην αμφισβήτηση της ηγεσίας.
Επιπλέον, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπήρξε ένας από τους κύριους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη στις προηγούμενες εκλογές για την εκλογή πρόεδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας