Διεθνή

ΗΠΑ: “Δραματική κλιμάκωση” στην Ουκρανία αν το Ιράν προχωρήσει σε μεταφορά πυραύλων στη Ρωσία

ΗΠΑ: “Δραματική κλιμάκωση” στην Ουκρανία αν το Ιράν προχωρήσει σε μεταφορά πυραύλων στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς έχουν πλέον παραδοθεί στη Ρωσία από το Ιράν, ανέφερε η Wall Street Journal

Οποιαδήποτε ιρανική μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα σηματοδοτούσε μια απότομη κλιμάκωση στον πόλεμο στην Ουκρανία, λένε οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις αναφορές ότι οι δύο χώρες είχαν εμβαθύνει τους δεσμούς τους τις τελευταίες εβδομάδες με μια τέτοια μεταφορά όπλων.

Το Reuters ανέφερε τον Αύγουστο ότι η Ρωσία ανέμενε την επικείμενη παράδοση εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων Fath-360 κοντινού βεληνεκούς από το Ιράν και ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονταν στο Ιράν στα δορυφορικά κατευθυνόμενα όπλα για ενδεχόμενη χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς έχουν πλέον παραδοθεί στη Ρωσία από το Ιράν, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο.

«Έχουμε προειδοποιήσει για την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν από την αρχή της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και είμαστε θορυβημένοι από αυτές τις αναφορές», δηλώνει ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σον Σάβετ.

«Οποιαδήποτε μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία θα αποτελούσε δραματική κλιμάκωση της υποστήριξης του Ιράν στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι παρακολουθούν στενά τις πιθανές μεταφορές ιρανο-ρωσικών πυραύλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments