Οικονομία

ΔΕΘ 2024: Oριστική επιστροφή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

ΔΕΘ 2024: Oριστική επιστροφή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΔΕΘ 2024: Oριστική επιστροφή ειδικού φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο

Την οριστική επιστροφή, με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, θα επιστρέφονται τα ποσά από το αγροτικό πετρέλαιο, ανακοίνωσε οπρωθυπουργός από το βήμα της 88ης ΔΕΘ.

Την οριστική επιστροφή, με δίκαιο και αναλογικό τρόπο, θα επιστρέφονται τα ποσά από το αγροτικό πετρέλαιο, ανακοίνωσε οπρωθυπουργός από το βήμα της 88ης ΔΕΘ.

Επίσης, μίλησε για ευέλικτο σύστημα κόκκινων δανείων αγροτών και συνεταιρισμών και πρόγραμμα μέχρι 600 εκατομμύρια για τη θερμοκηπιακή καλλιέργεια και καινοτόμο σχέδιο ανταλλαγής και αντιπαροχής των αδρανών γαιών, για κατασκευή θερμοκηπίων αποκλειστικά για εξαγωγικά αγροτικά προϊόντα.

Ποια άλλα μέτρα ανακοινώθηκαν 

Μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και παροχές με κοινωνικό αποτύπωμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, ανακοινώνει (λίγο μετά τις 20:00), ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ.

Πρόκειται τις παρεμβάσεις που έχουν κεντρική θέση στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Μάλιστα για το «πακέτο» των μέτρων αυτών που επικεντρώνεται στην οικονομική στήριξη της οικογένειας, προγραμματίζεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εξειδίκευση από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αύξηση των συντάξεων

«Από 01/01/2025, αυξάνονται 2 εκατ. συντάξεις», όπως γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, στη ΔΕΘ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν έχω μαζί μου κάποιο σάκο με αλόγιστες παροχές. Αλλά μπορώ να πω το εξής:

  • Το 2025 θα παραλάβουμε την πρώτη φρεγάτα Belhara, τον Κίμωνα.
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2025 αυξάνονται 2.000.000 συντάξειςΑπό Απρίλιο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα 950 έως τον Απρίλιο του 2027
  • Εκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτους συμπολίτες μαςΜία επιπλέον δόση επιδόματος παιδιού

Στο Δημόσιο 700.000 υπάλληλοι θα δουν νέες αυξήσεις έως και 100 ευρώ το μήνα

Η αμοιβή των εφημεριών στο ΕΣΥ θα φορολογείται με 22%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments