Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Με οικονομικά κίνητρα και θεσμικές αλλαγές αυξάνουμε τους γιατρούς στις άγονες περιοχές

Άδωνις Γεωργιάδης: Με οικονομικά κίνητρα και θεσμικές αλλαγές αυξάνουμε τους γιατρούς στις άγονες περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Με οικονομικά κίνητρα και θεσμικές αλλαγές αυξάνουμε τους γιατρούς στις άγονες περιοχές

Το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά βελτιώνεται διαρκώς

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συναντηθεί με όλα τα συνδικαλιστικά όργανα του ιατρικού τομέα (ΠΙΣ, ΙΣΑ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) προκειμένου να συζητήσουν τα θεσμικά κίνητρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της έλλειψης γιατρών στα κέντρα υγείας των άγονων και παραμεθόριων περιοχών της χώρας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ά. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega Channel, τόνισε ότι με τα οικονομικά κίνητρα που περιλαμβάνονται στην ΚΥΑ που υπέγραψε μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη, το επίδομα για τους γιατρούς στις άγονες περιοχές θα εξαπλασιαστεί, παρά τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες. Πρόσθεσε ότι η εφαρμογή των θεσμικών κινήτρων θα γίνει τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου.

«Αμέσως μετά την εφαρμογή των θεσμικών κινήτρων, θα προχωρήσουμε σε μαζικές προσκλήσεις και προκηρύξεις για τις κενές θέσεις, όπου θα αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουμε λάβει», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προπαγάνδα που, όπως είπε, προέρχεται από συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα, ισχυριζόμενοι ότι “το ΕΣΥ καταρρέει”. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Γαλλία οι αναμονές στις εφημερίες φτάνουν τις 22 ώρες, ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι οκτώ ώρες.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας μου είναι η μείωση του χρόνου αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων. Στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο για τη μείωση αυτού του χρόνου», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΣΥ όχι μόνο δεν καταρρέει, αλλά έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφέρθηκε επίσης στο παράδειγμα του ΠΓΝ Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός του έχει αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια και το προσωπικό του κατά 17%.

Yπενθύμισε, τέλος, ότι όταν εισήγαγε τα απογευματινά χειρουργεία, πολλοί τον κατηγορούσαν ότι το ΕΣΥ δεν μπορεί να τα υποστηρίξει. Από τις 107.000 χειρουργεία που ήταν σε αναμονή τον Μάρτιο, πλέον, μέσα σε έξι μήνες, ο αριθμός έχει μειωθεί στις 84.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments