Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ αλλάζει – Βελτιώνεται καθημερινά [pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ αλλάζει – Βελτιώνεται καθημερινά [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Pagenews.gr//Άδωνις Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ αλλάζει – Βελτιώνεται καθημερινά [pics]

Όσο κάποιοι προσπαθούν να το απαξιώνουν, τόσο εμείς θα εγκαινιάζουμε καινούργια νοσοκομεία

Το γεγονός ότι το ΕΣΥ διαρκώς καλυτερεύει τα τελευταία χρόνια, υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους το περίπτερο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «έχουμε ένα περίπτερο με συγκεντρωμένους όλους τους εποπτευόμενους από το υπουργείο Υγείας οργανισμούς. Θέλω ιδιαιτέρως να επισημάνω και την παρουσία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Είναι μεγάλη τιμή να έχουμε την παρουσία του ΠΟΥ στο περίπτερό μας, στο περίπτερο του υπουργείου Υγείας».

Στην οπτική του Άδωνι Γεωργιάδη, «όλες οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας δεν έχουν ως κεντρικό στόχο εμάς, αλλά τους ασθενείς. Στόχος μας να παρέχουμε υπηρεσίες αξίας. Έχω επιλέξει ως σύνθημα «Το ΕΣΥ αλλάζει». Το επιλέξαμε, γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα. Ωστόσο, δεν το έχουμε καταφέρει να το τονίσουμε επαρκώς στον ελληνικό λαό, γιατί τα ζητήματα της υγείας έχουν μπλεχτεί δυστυχώς μέσα στη διελκυστίνδα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον ανθρώπινο πόνο με σκοπιμότητες. Αν σκοπός σου είναι να προβάλεις μόνο τις αστοχίες του συστήματος, τότε δεν ενημερώνεις, αλλά απαξιώνεις. Και σε αυτή τη σκόπιμη απαξίωση του ΕΣΥ το υπουργείο Υγείας απαντά με έργα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το ΕΣΥ αλλάζει ως προς τα κτίρια, τον εξοπλισμό, τον τρόπο εργασίας, τη νοοτροπία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα κτίρια, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «διανύουμε σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριολογικής αναβάθμισης του ΕΣΥ από την ίδρυσή του. Από τούδε και στο εξής, θα βαρεθούν να μας βλέπουν να κόβουμε κορδέλες. Θα πεθάνουμε τα ΜΜΕ στα εγκαίνια. Όσο αυτοί θα λένε πως το ΕΣΥ καταρρέει, τόσο εμείς θα φτιάχνουμε καινούργια νοσοκομεία και καινούργιες κλινικές, χάρη στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Για παράδειγμα, αυτή την εβδομάδα, ανακαινίσαμε δύο ορόφους του νοσοκομείου Μεταξά, το οποίο δεν είχε ανακαινιστεί από το 1970».

Σε σχέση με τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, επισημάνθηκε ότι «χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης αυτή τη στιγμή μπορούμε και αγοράζουμε μηχανήματα για να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Κάναμε καταγραφή όλων των κενών και συγκεντρώσαμε συνολικούς πόρους άνω των εκατό εκατομμυρίων ευρώ για να έχουμε καινούργια μηχανήματα».

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «αυτό το χρόνο έχουμε προχωρήσει, μαζί με τον Μάριο Θεμιστοκλέους, σε δυο σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού των νοσοκομείων μας. Υπογράψαμε τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ σε λίγο καιρό πιστεύουμε πως θα αρχίσουν και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ. Τα απογευματινά χειρουργεία αγκαλιάστηκαν από τα νοσοκομεία και ήδη έχουν γίνει χιλιάδες απογευματινά χειρουργεία. Παράλληλα, οι ιατροί του ΕΣΥ μπορούν πλέον να εκτελούν και ιδιωτικό έργο. Ήδη το 15% των ιατρών του ΕΣΥ κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Ο αντίλογος είναι ότι δεν πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν και ιδιωτικό έργο. Εμείς όμως δεν θέλουμε την καταπίεση, αλλά την ανθρώπινη ελευθερία.

Με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο ψηφίσαμε πρόσφατα τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία εδώ και πολλά χρόνια. Αλλάζουμε εκ βάθρων τον τρόπο με τον οποίον εφαρμόζουμε την ψυχική υγεία στην Ελλάδα. Και αυτή η μεταρρύθμιση πολεμήθηκε από τις δυνάμεις της αδράνειας, από τη «συμμορία της μιζέριας». Δεν θα τους αφήσουμε, όμως. Το ΕΣΥ αλλάζει.

Και κάνω μια τελευταία φορά. Πρόκειται για ένα πεδίο, στο οποίο έχει στρέψει το ενδιαφέρον της η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ο τομέας της πρόληψης. Για πρώτη φορά, μέσω του ταμείου ανάκαμψης, διενεργούνται στην Ελλάδα προγράμματα πρόληψης των βασικών ασθενειών. Είναι προγράμματα πρόληψης πρωτοποριακά για την Ελλάδα. Αφορούν από τον καρκίνο της μήτρας έως τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Σκανάρουμε τον πληθυσμό και σώζουμε ανθρώπινες ζωές. Είναι μια κολοσσιαία μεταρρύθμιση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη ιστορία, λέγοντας: «Θυμάμαι μια ιστορία από την προηγούμενη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας. Βρέθηκα στο Λονδίνο, ομιλητής στο Imperial College. Υπήρχαν ορισμένοι φοιτητές του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεδίπλωσαν πανό και άρχισαν τα συνθήματα. Τους αντιμετώπισα με τακτική τύπου Φιντέλ Κάστρο. Μίλησα 4 ώρες. Έτσι κατάφερα να τους εξαντλήσω. Δεν θέλω τα ΜΜΕ να παραποιούν την πραγματικότητα, δεν θέλω η συμμορία της μιζέριας να παραποιεί το έργο που επιτελείται στο ΕΣΥ. Χθες πήγα στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Αυτό το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε κέντρο των Βαλκανίων όσον αφορά τις ανοσοθεραπείες. Το νοσοκομείο θα γίνει το κέντρο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις ανοσοθεραπείες. Ξαφνικά, εμφανίστηκε ένας κομμουνιστής. Και άρχισε τη γνωστή κασέτα. Η κασέτα είναι γνωστή και ίδια εδώ και πολλές δεκαετίες. Τα ΜΜΕ το εμφάνισαν ως τσακωμό του Γεωργιάδη. Στην απεργία που έγινε μόλις 4 συμμετείχαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Μόλις 4 σε χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν θα επιτρέψω να αμαυρώνεται το ΕΣΥ, δεν θα επιτρέψω να επαναλαμβάνεται ότι δήθεν, το ΕΣΥ καταρρέει», είπε, κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments