Πολιτική

ΔΕΘ 2024 Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης για τους ένστολους

ΔΕΘ 2024 Μητσοτάκης: Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης για τους ένστολους

Πηγή Φωτογραφίας: [371664] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 88ης ΔΕΘ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Αυτοί που φορούν το εθνόσημο πρέπει να νιώθουν ότι η πατρίδα είναι πάντα δίπλα τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. «Μια μικρή αναγνώριση για την προσφορά τους. Κατέληξα εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο. Αυτοί που φορούν το εθνόσημο πρέπει να νιώθουν ότι η πατρίδα είναι πάντα δίπλα τους» είπε ο πρωθυπουργός.

Ποια άλλα μέτρα ανακοινώθηκαν 

Ακόμη:

– Μείωση 1 μονάδας ασφαλιστικών εισφορών αντί της μισής που εφαρμόζαμε κανονικά. Το 2027 η Ελλάδα θα έχει περιορίσει τα μη μισθοδοτικά βάρη κατά 6 μονάδες, θα είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

– Καταργείται πλήρως το τέλος επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο ή ατομική επιχείρηση. Έρχονται και κάποιες βελτιώσεις στο ελάχιστο φορολογητέο ποσό. Μειώνεται στο μισό το τεκμήριο για περιοχές με 1.500 κατοίκους αντί των 500. Κάτι που θα στηρίξει σημαντικά χωριά. Το κριτήριο του μέγιστου μισθού θα υπολογίζεται συγκριτικά.

– Καταργείται ο φόρος σταθερής τηλεφωνίας. 5% στις συνδέσεις πάνω από 100 MbS.

Παράλληλα,

1) ενισχύονται με 20 εκατ. τα επιδόματα για νέους γονείς 2) δίνονται κίνητρα για επιχειρήσεις να στηρίξουν εργαζόμενους που κάνουν παιδιά. 3) τα δικαιώματα των τριτέκνων συγκλίνουν με αυτά των πολυτέκνωνwhatsapp sharing button

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments