Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ [pic]

Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ [pic]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political

Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, αλλά και τον ταυτόχρονο «κατακρημνισμό» του ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση καταγράφουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Interview που δόθηκε σήμερα, Σάββατο (07/09) στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Political, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην 5η θέση με 9,5% πίσω από ΚΚΕ (στην 4η θέση) και Ελληνική Λύση (στην 3η).

Παράλληλα, η ΝΔ παραμένει ψηλά στην πρόθεση ψήφου , ευρισκόμενη 11,2 μονάδες μπροστά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ.

Οι απαντήσεις που έδωσαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», οι απαντήσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • ΝΔ: 24,2%
  • ΠΑΣΟΚ: 13%
  • Ελληνική Λύση: 10,4%
  • ΚΚΕ: 10%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 9,5%

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα πολιτικών αρχηγών για την πρωθυπουργία, ο Μητσοτάκης βρίσκεται με μεγάλη διαφορά μπροστά από τους Στέφανο Κασσελάκη και Νίκο Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 37% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 12% και αυτόν του ΠΑΣΟΚ με 7%.

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια παραμένει το πρωταρχικό πρόβλημα σε ποσοστό 29,9%. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι οι τιμές της ενέργειας (καύσιμα, ρεύμα και αέριο) και ακολουθούν το ύψος των μισθών, το Δημογραφικό, η κλιματική κρίση και οι φυσικές καταστροφές, τα εθνικά θέματα, το Στεγαστικό και η ανεργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments