Πολιτική

Γεροβασίλη: Το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται-Μόνη λυτρωτική λύση οι νέες εκλογές προέδρου

Γεροβασίλη: Το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται-Μόνη λυτρωτική λύση οι νέες εκλογές προέδρου

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

"Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές" - Θεοχαρόπουλος: "Ο Μητσοτάκης φεύγει μόνο με νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ"

«Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται» ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, βάλλοντας κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Μόνη λυτρωτική λύση είναι να πάμε σε νέες εκλογές Προέδρου» υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκ των επικεφαλής της ομάδας των «87». Είχε προηγηθεί η πρόταση μομφής των «87». Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 8.30 το βράδυ.

Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές. Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. Το νέο, σημείωσε στην παρέμβασή της, δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό.

Σημεία από την ομιλία Όλγας Γεροβασίλη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ 

  • Λάθη πολιτικής και πολιτικών σχεδιασμών συγχωρούνται, αλλά το να πορεύεσαι χωρίς ήθος και αξίες δεν συγχωρείται.
  • Ακούμε για ενότητα, σύνθεση, υπευθυνότητα κλπ. αλλά τα εννοούμε όλα αυτά;
  • Απειλές, διχασμό, απρέπεια, κακία ακούσαμε σήμερα από τον Πρόεδρο. Ακούσαμε και προσβολές.
  • Δεν έχουν αυτά σχέση με τις αξίες της Αριστεράς.
  • Το νέο δεν είναι ηλικιακό. Είναι ιδεολογικό.
  • Χωρίς τις ίδιες αξίες και χωρίς σεβασμό τίποτα δεν μπορεί να είναι νέο.
  • 800 «εγώ» είχε η ομιλία του Προέδρου και ελάχιστα «εμείς».
  • ⁠Αμετροέπεια να λέει ο Πρόεδρος ότι έλιωσε σόλες στη χώρα έναν χρόνο, όταν εμείς έχουμε λιώσει χρόνια πολλά σόλες γι αυτό το κόμμα και από ένα μικρό κόμμα έγινε κυβέρνηση.
  • ⁠Στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα. Το Συνέδριο αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές. Πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει τότε ισχύουν δυστυχώς και σήμερα. Σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου και δήλωσα ότι θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών ενωμένοι.

“Ο Μητσοτάκης φεύγει μόνο με νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ”

Από πλευράς του, το έτερο «στέλεχος» των «87» Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέκρινε επίσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Για να φύγει ο Μητσοτάκης χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθάρισε μάλιστα.

  • Η σημερινή διχαστική ομιλία του Στεφάνου Κασσελάκη επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους που καταθέσαμε πρόταση μομφής.
  • Έχουμε στρατηγική διαφωνία με τη συνεχιζόμενη ρευστοποίηση του κόμματος από τον πρόεδρο του, με την συνεχιζόμενη παραγωγή εσωστρέφειας αντί για παραγωγής πολιτικής με ευθύνη του Στέφανου Κασσελακη. Με τις προτάσεις του που οδηγούν σε προσωποπαγές, συγκεντρωτικό κόμμα. Με την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη για προοδευτικές συμμαχίες και να αναλάβει ηγετικό ρόλο το κόμμα μας για αυτές, απέναντι στις αποφασεις που λαμβάνει η Κ.Ε. του κόμματος. Καταστρατηγεί ο πρόεδρος τις ίδιες τις αποφάσεις του κομματος.
  • Είπε ο πρόεδρος ότι κάποιοι λένε να φύγει ο Κασσελάκης αντί να φύγει ο Μητσοτάκης. Το να φύγει ο Μητσοτάκης εμείς το λέμε χρόνια τώρα και σήμερα ακόμη πιο δυνατά, όχι ένα χρόνο μόνο. Για να φύγει ο Μητσοτάκης όμως χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι ο προϋπόθεση γιατί ο σημερινός πρόεδρος ρευστοποιεί το κόμμα.
  • Το δίλημμα δεν είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος. Το δίλημμα είναι “ή αλλάζει  ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η αλλιώς βουλιάζει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments