Πολιτική

Ψηφιοποίηση της Υγείας με 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ψηφιοποίηση της Υγείας με 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ψηφιοποίηση της Υγείας με 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο κ. Παπαθανάσης, επεσήμανε ότι ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης

Χρηματοδότηση περίπου 50 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν 28.024.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας για να θέσει σε εφαρμογή το έργο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) «Ενίσχυση της παρακολούθησης της Δημόσιας Υγείας μέσω της αξιοποίησης των δεδομένων υγείας (Health Monitoring)».

Ο στόχος

Στόχος της παρέμβασης είναι η περαιτέρω ψηφιοποίηση και ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των υφιστάμενων συστημάτων και η επέκταση της ΗΔΙΚΑ για να μπορεί να έχει δεδομένα που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως για παράδειγμα, το ποσοστό γεννήσεων, τη βρεφική θνησιμότητα, τραυματισμούς από τροχαία, αριθμό καπνιστών, αριθμό νοσοκομειακών κλινών, στοιχεία για την υγιεινή διατροφή, συνολικές δαπάνες για την Υγεία κ.α.

Επίσης, 20.656.983 ευρώ θα δοθούν στο υπουργείο Υγείας για το έργο «Ενίσχυση του Δικτύου Δημόσιας Υγείας σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο» ώστε να γίνει η περαιτέρω διασύνδεση-ενσωμάτωση του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Υγείας με το ευρύτερο Σύστημα Δημόσιας Υγείας, με στόχο τη μείωση των διακρίσεων στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλά και για την υιοθέτηση του μοντέλου one-step-care, με πολλαπλά οφέλη για τον ευρύτερο πληθυσμό, όπως η βελτιωμένη διαχείριση χρόνιων ασθενειών, ο έλεγχος μεταδοτικών ασθενειών και η ευρύτερη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία.

Ο κ. Παπαθανάσης, επεσήμανε ότι ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι με αρωγό το Ταμείο Ανάκαμψης, γίνεται προσπάθεια για ένα συνολικό «screening» του πληθυσμού μέσω ψηφιοποίησης της Δημόσιας Υγείας.

Πηγή: naftemporiki.gr–Ανθή Αγγελοπούλου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments