Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη ετοιμάζουν Πολάκης και “87”

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη ετοιμάζουν Πολάκης και “87”

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Όλοι εναντίον όλων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εντάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνεχίζονται μετά την αναταραχή στην Πολιτική Γραμματεία, όπου οι «87» και ο Παύλος Πολάκης ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά του, υιοθετεί μια αμυντική στάση, με τον Νίκο Παππά να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να περιοριστούν οι κραδασμοί.

Εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, οι αντιπαραθέσεις έχουν ενταθεί από την πλευρά της «αντιπολίτευσης». Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανεντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, ζήτησε ξεκάθαρα εκλογές για την εκλογή προεδρίας. «Είτε συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές από τη βάση του κόμματος, είτε υπάρχει και η εναλλακτική της Κεντρικής Επιτροπής», φέρεται να δήλωσε ο βουλευτής Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, υπονοώντας την πιθανότητα πρότασης μομφής.

Οι «87», μέσω των Όλγας Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαρόπουλου, ανέλαβαν να προβάλλουν το αίτημα για εσωκομματικές εκλογές στον πρόεδρο του κόμματος. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή της πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «εκλέχθηκε πριν από ένα χρόνο με μια συγκεκριμένη ατζέντα, ενώ τώρα προωθεί μια νέα. Πρέπει να επιστρέψουμε στη βάση για να βρούμε τη λύση». Στη συνέχεια, ο Παύλος Πολάκης φέρεται να προέτρεψε τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει σε εκλογές, προειδοποιώντας ότι «η πρόταση μομφής θα βλάψει το κόμμα».

Η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατά την τοποθέτησή της, φέρεται να δήλωσε ότι «υπάρχει πρόβλημα, δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Η διάλυση του κόμματος είναι πλήρως ευθύνη της ηγεσίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε επίσης κριτική για την προετοιμασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ΔΕΘ, καθώς «για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει τίποτα» και «δεν υπάρχει καμία οργανωμένη δράση για να συμμετάσχει στις διαμαρτυρίες». Επιπλέον, ασκήθηκε κριτική σχετικά με την κατάσταση των εργαζομένων της «Αυγής» και του «Κόκκινου».

Επισημαίνεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα συνεδριάσει το Σάββατο στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 12:00 με την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη. Παράλληλα, εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, ζητώντας να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφράσουν, όπως αναφέρουν, «την οικονομική εξόντωση που υφιστάμεθα στα δύο αριστερά Μέσα, καθώς και τη διάλυση που προήλθε από το αιφνίδιο λουκέτο του ημερήσιου φύλλου, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την επόμενη μέρα».

Μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πραγματοποιήθηκε και η επιτροπή καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία δεν παρείχε στον Στέφανο Κασσελάκη τη νομιμοποίηση για τις συνολικές αλλαγές που επιθυμεί να εισάγει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην εισήγηση της επιτροπής δεν περιλαμβάνεται η πρόταση για αλλαγή του ονόματος σε «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς», ενώ απορρίφθηκαν και οι προτάσεις για κατάργηση της πολιτικής γραμματείας και αλλαγές στην Κεντρική Επιτροπή.

Από τις προτάσεις του Στέφανου Κασσελάκη, εγκρίθηκε η αλλαγή που αφορά το όριο των τριών θητειών βουλευτών στην ίδια περιφέρεια, καθώς και η πρόταση για τη δημιουργία επιτροπής δεοντολογίας. Σε οργανωτικό επίπεδο, οι σύνεδροι θα κληθούν να επικυρώσουν τις αλλαγές στα περιφερειακά και νομαρχιακά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments