EDITOR'S PICK

5 διαφορετικοί τρόποι να φάτε σύκο αυτή την εποχή

5 διαφορετικοί τρόποι να φάτε σύκο αυτή την εποχή

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, naftemporiki.gr

Τα απολαμβάνουμε με κάθε τρόπο όσο τα έχουμε φρέσκα στη διάθεσή μας, σε συνδυασμούς που τα απογειώνουν.

Ξέρουμε όλοι πόσο ωφέλιμο, εκτός από λαχταριστό, είναι το σύκο. Με περιεκτικότητα σε πολλές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη Α, Κ, και Β) και μέταλλα (όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, και σίδηρο), που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος, το σύκο είναι ταυτόχρονα καλή πηγή φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προάγει την υγεία του εντέρου, προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα. Επίσης, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στη διατήρηση της υγιούς χοληστερόλης και στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Τα οφέλη του συνεχίζονται με την αντιοξειδωτική του δράση, καθώς περιέχει πολυφαινόλες και φλαβονοειδή, που είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και προστατεύουν το σώμα από το οξειδωτικό στρες και τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνος και χαρίζοντας υγιές δέρμα. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο, βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας των οστών και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης ενώ υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας. Τέλος, το κάλιό τους βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Τι άλλο μπορεί να ζητήσουμε από ένα φρούτο;

Η γλυκιά του γεύση ταιριάζει ιδανικά με την έντονη αλμύρα του blue cheese. Σερβίρετε κομμένο σύκο με μπλε τυρί σε μια πιατέλα και απολαύστε με ένα αρωματικό λευκό κρασί.

Φτιάξτε μια διαφορετική μπρουσκέτα με προσούτο, τυρί κρέμα και σύκο ως ορεκτικό ή σνακ.

Κόψτε φρέσκο σύκο σε κομμάτια και προσθέστε το στην πράσινη σαλάτα σας. Θα την ανεβάσει επίπεδα και σε γεύση και σε διατροφική αξία. Συνδυάστε τα με σπόρους chia και άλλα φρούτα και ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ ιδανικό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Φτιάξτε το πιο χορταστικό και γλυκό smoothie με σύκο, μπανάνα, βρώμη, γιαούρτι και μέλι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments