Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία [vid]

Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε ένα χρόνο από σήμερα θα είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο αναμονής χειρουργείου

Την πλήρη ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώνουν τα απογευματινά χειρουργεία, εξέφρασε, σήμερα το πρωί, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ήδη έχουν γίνει 6.000 απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή. Την ίδια στιγμή, προγραμματίζονται 37.000 απογευματινά χειρουργεία δωρεάν. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πάρουν τηλέφωνο όσους περισσότερο καιρό περιμένουν στη λίστα χειρουργείων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα σβήσουμε όλες τις μεγάλες αναμονές. Και θέλω να τονίσω εδώ πως σε ένα χρόνο από σήμερα, θα είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο στην αναμονή για χειρουργείο σε όλη την ιστορία του ΕΣΥ. Σε ένα χρόνο, θα έχουμε μια από τις μικρότερες αναμονές για χειρουργείο σε όλη την Ε.Ε.».

Αναφερόμενος, ακόμη, στο ζήτημα της αναμονής στις εφημερίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «η αναμονή στις εφημερίες δεν γίνονται τώρα. Οι αναμονές συνιστούν ένα διαχρονικό πρόβλημα των νοσοκομείων. Η πολύωρη αναμονή δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά δεν είναι και μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο συναντούμε σε όλες τις χώρες. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η αναμονή φθάνει μέχρι και τις 20 ώρες».

«Δέχομαι να κριθεί η θητεία μου από το αν θα καταφέρω να μειώσω τους χρόνους», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. «Έχουμε χαρτογραφήσει το πρόβλημα. Κύρια αιτία είναι οι τραυματιοφορείς. Υπάρχει έλλειμα τραυματιοφορέων. Όμως, προσλάβαμε ήδη πρόσθετους τραυματιοφορείς. Άλλη αιτία είναι οι απεικονιστικές εξετάσεις. Στις σκέψεις μας είναι να γίνονται και εξ αποστάσεως εξετάσεις και διαγνώσεις. Άλλη αιτία είναι η καθυστέρηση στη διενέργεια ορισμένων εξετάσεων, ιδίως κατά τις βραδινές εφημερίες. Έχουμε χαρτογραφήσει το ζήτημα. Και φιλοδοξία μου είναι να φτάσω στο μέσο όρο του ευρωπαϊκού χρόνου, να κινηθούμε ανάμεσα σε 4 έως 5 ώρες.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, το ΕΣΥ δεν καταρρέει. Το σύνθημα ότι το ΕΣΥ καταρρέει είναι ψευδές. Και δεν είναι μόνο ψευδές, αλλά δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες. Είναι παράλογο και προκλητικό να λέμε ότι το ΕΣΥ καταρρέει, τη στιγμή κατά την οποία προωθούνται παράλληλα η μεγαλύτερη κτιριολογική αναβάθμιση στην ιστορία του ΕΣΥ, η ανανέωση του του τεχνολογικού εξοπλισμού, τα απογευματινά χειρουργεία, η αυτοτελής φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών των ιατρών στο ΕΣΥ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments