Πολιτική

Άδωνις για αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών: Η κυβέρνηση διορθώνει μια μεγάλη αδικία στο ΕΣΥ

Άδωνις για αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών: Η κυβέρνηση διορθώνει μια μεγάλη αδικία στο ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις για αυτοτελή φορολόγηση εφημεριών: Η κυβέρνηση διορθώνει μια μεγάλη αδικία στο ΕΣΥ

3 κορυφαίες εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη για την υγεία

«Η αυτοτελής φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών των ιατρών στο ΕΣΥ είναι η ικανοποίηση του βασικότερου και διαχρονικού αιτήματος του ιατρικού κόσμου», δήλωσε εμφατικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταρρύθμιση που εξήγγειλε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως «αυτό ήταν το βασικό, το κυριότερο συνδικαλιστικό αίτημα των δύο μεγαλύτερων οργανώσεων των ιατρών του ΕΣΥ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ικανοποιεί το αίτημα με εμφατικό τρόπο. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας διορθώνει μια πολύ μεγάλη αδικία. Σε εμένα τουλάχιστον 30 φορές έχει τεθεί από τον ιατρικό κόσμο το αίτημα για αυτοτελή φορολόγηση. Η ικανοποίησή του συνιστά έμπρακτη απόδειξη, η οποία έρχεται να απαντήσει στις βασικές, τις θεμελιώδεις αγωνίες του κόσμου του ΕΣΥ. Θυμίζω πως οι γιατροί παραπονιόντουσαν ότι αδικούνται, γιατί ανέβαινε η φορολογική κλίμακα και έχαναν το μισό εισόδημά τους».

«Συνολικότερα», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «χθες είχαμε 3 βασικές εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό για την υγεία. Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η αυτοτελής φορολόγηση της αμοιβής των εφημεριών των γιατρών στο ΕΣΥ. Η δεύτερη είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ενισχύει τα οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς για τις άγονες περιοχές της χώρας μας. Και η τρίτη σπουδαία εξαγγελία είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε την έγκριση από την Ε.Ε. για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία,  τα οποία θα μειώσουν αισθητά τη λίστα και θα δώσουν τη δυνατότητα σε υγειονομικούς να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments