Πολιτική

Άδωνις για ΕΚΑΒ: Μειώνουμε δραστικά το χρόνο απόκλισης

Άδωνις για ΕΚΑΒ: Μειώνουμε δραστικά το χρόνο απόκλισης

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ψευδώς παρουσιάζεται ότι καταρρέει το ΕΣΥ

Στη θεαματική μείωση του χρόνου απόκλισης στο ΕΚΑΒ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως «έχουμε κάνει προκήρυξη για 600 θέσεις μονίμου προσωπικού. Το ΕΚΑΒ βελτιώνεται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζει διαχρονικά η Χαλκιδική. Εκεί, ο χρόνος απόκλισης κυμαινόταν στη μία ώρα, επειδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Από την πλευρά μας, διπλασιάσαμε το προσωπικό στο ΕΚΑΒ και πήγαμε καλά. Φέτος, ο χρόνος απόκλισης έπεσε από μια ώρα σε κάτω από τα 15 λεπτά από μια ώρα».

Μιλώντας για τις ερχόμενες προκηρύξεις, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως «βγάλαμε την ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές. Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, οι γιατροί έχουν ισχυρά οικονομικά κίνητρα και δωρεάν κατοικία σε συνεννόηση με την αυτοδιοίκηση. Θα προκηρύξουμε περί τις 1500 θέσεις έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, έχουμε έλλειψη κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό. Κάναμε προκηρύξεις και παίρνουμε νοσηλευτές. Έχουμε, όμως, 3 προσκλήσεις στον αέρα».

«Αυτό που έχουμε απέναντί μας είναι η συμμορία της μιζέριας», είπε ολοκληρώνοντας ο υπουργός Υγείας: «Κάνουν φασαρία στις εισόδους των νοσοκομείων. Κυρίως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Πήγα στο Παπανικολάου, το οποίο το μετατρέπουμε στο κορυφαίο νοσοκομείο στα Βαλκάνια στις ανοσοθεραπείες. Ένας συνδικαλιστής του ΚΚΕ άρχισε να φωνάζει και να αποδοκιμάζει. Την επόμενη μέρα, κηρύχθηκε απεργία, αλλά στους 1800 εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπανικολάου συμμετείχαν στην απεργία μόλις 4. Δηλαδή ο κύριος αυτός δεν εκπροσωπεί ούτε πεντάδα για μπάσκετ. Είναι η συμμορία της μιζέριας. Αντιδρούν απλώς για να αντιδράσουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments