Πολιτική

Από «σαράντα κύματα» πέρασε η πρόταση μομφής μετά την πρώτη ήττα Κασσελάκη στην ΚΕ

Από «σαράντα κύματα» πέρασε η πρόταση μομφής μετά την πρώτη ήττα Κασσελάκη στην ΚΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [371662] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά από διαδοχικές παρατάσεις, αποφασίστηκε αυτή να γίνει σήμερα το πρωί της Κυριακής (08/09) μεταξύ 10:00 και 13:00 με μυστική ψηφοφορία με 122 ψήφους «υπέρ» και 90 «κατά».

Από «σαράντα κύματα» πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη που κατατέθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Μετά από διαδοχικές παρατάσεις, αποφασίστηκε αυτή να γίνει σήμερα το πρωί της Κυριακής (08/09) μεταξύ 10:00 και 13:00 με μυστική ψηφοφορία με 122 ψήφους «υπέρ» και 90 «κατά».

Πρόκειται για μια πρώτη νίκη των «87» και του Πολάκη έναντι της πλευράς Κασσελάκη, ο οποίος ήθελε αυτή να διεξαχθεί με φανερό τρόπο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση λόγω της διαφωνίας σχετικά με τη διεξαγωγή της, προκάλεσε την οργή του προέδρου του κόμματος, ο οποίος βγήκε από την αίθουσα εκνευρισμένος λέγοντας: «Όταν αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν, για να ψηφίσουν, θα γυρίσω».

Αν περάσει η πρόταση μομφής, διοργανώνεται έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακομα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει η ίδια ηγεσία.

Το Σάββατο (08/09) στη συνεδρίαση της ΚΕ, o Παύλος Πολάκης, έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ανακοινώνοντας, παράλληλα, την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόταση μομφής κατέθεσε, εκ μέρους των «87», ο Γιάννης Μπουλέκος και συνοδεύεται από 100 υπογραφές. Οπως αναφέρουν στο κείμενο οι «87» ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ως προϊόν της διαπλοκής. Διχάζει και βυθίζει στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού ζητάμε να εκφραστεί η βάση.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι «87» σε επιστολή τους στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου έστειλαν ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Στέφανο Κασσελάκη να προκηρύξει άμεσα εσωκομματικές εκλογές για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «όχι» στους «87» και τον Παύλο Πολάκη σε προσφυγή στις κάλπες για εκλογή αρχηγού και να τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής, όπως και τελικά έγινε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments