Πολιτική

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ [Live]

Η συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ [Live]

Πηγή Φωτογραφίας: [371680] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ 88ης Δ.Ε.Θ. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Όλες οι απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις προς τον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης: Οραματίζομαι μια Ελλάδα σε στέρεες βάσεις

«Στην ομιλία μου περιέγραψα έναν οδικό χάρτη για το πώς οραματίζομαι την Ελλάδα το 2027, Και η κυβέρνηση θα κριθεί σε τρία χρόνια από τώρα. Η Ελλάδα του 2010 πρακτικά χρεοκόπησε, ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας, δεν πρόκειται να γυρίζουμε σε αυτήν την πραγματικότητα. Οραματίζομαι Ελλάδα σε στέρεες βάσεις», απάντησε στην πρώτη ερώτηση παραθέτοντας τα στοιχεία της τρέχουσας οικονομίας.

Μητσοτάκης: Μεταρρυθμίσεις είχαν πολιτικό κόστος

«Δεν ήταν κακό αποτέλεσμα αλλά κατώτερο των προσδοκιών μας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έχουμε κερδίσει 5 εκλογικές αναμετρήσεις. Δεν συμφωνώ ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κούραση. Κάποιες είχαν πολιτικό κόστος. Δεν κρυφτήκαμε. Οι αποφάσεις κρίνονται σε ορίζοντα τετραετίας», απάντησε στη συνέχεια.

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Βλέπουμε αποκλιμάκωση

«Το ζήτημα της ακρίβειας είναι το πρώτο θέμα που απασχολεί τους πολίτες και είναι απολύτως δικαιολογημένο. Η αντικειμενική αλήθεια για την ακρίβεια είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε απότομη αύξηση, αλλά η Ελλάδα ξεκίνησε από το 2019 με χαμηλότερα εισοδήματα. Ήταν επίμονη η ακρίβεια των τελευταίων τριών ετών. Δεν υπάρχει μια ακρίβεια, αλλά είναι αποτέλεσμα τάσεων», είπε και παρέθεσε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

«Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε αποκλιμώκση, αλλά οι τιμές είναι ψηλότερες σε σχέση με πριν από τρία χρόνια. Όλα τα μέτρα τείνουν στην στήριξη του εισοδήματος. Ο πληθωρισμός θα βαίνει μειούμενος».

Οι δύο στόχοι για το 2027: Κόστος ζωής και υγεία

«Πρέπει ο μέσος μισθός να είναι 1500 ευρώ το 2027, και ο κατώτατος 950 ευρώ. Είναι κεντρική πολιτική δέσμευση. Θα ήθελα να κριθώ σε βάθος τετραετίας. Αυτό θα γίνει με την Ελλάδα να παραμένει σε δημοσιονομική σταθερότητα. Δεύτερος στόχος το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχει προβληματισμός των πολιτικών, αναδεικνύονται ‘ασθένειες’ , αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις που υλοποιούνται. Το 2027 να έχουμε περισσότερα Κέντρα Υγείας περισσότερους γιατρούς, πιο καλοπληρωμένους γιατρούς, να κάνουμε άλματα στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψή»

Επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας, είπε ότι θα στείλει ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης: Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις

«Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις κάθε μέρα και λέω ‘ωπ εδώ έχουμε πρόβλημα’. Και αν πρέπει να λάβουμε πολιτικό κόστος είναι μέρος της ίδιας της πολιτικής διαδικασίας. Έχουμε στέρεο πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσαρμοζόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά η βασική πορεία δεν αλλάζει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά

«Θα το πω για όσους πολίτες επέλεξαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Η Ελλάδα είναι πιο θωρακισμένη», είπε και αναφέρθηκε για τις φρεγάτες, τα Rafale, τα F-35.

«Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. Έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της. Λυπάμαι για όσους κάνουν σπέκουλα με τα εθνικά»

Δείτε τη συνέντευξη 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments