Πολιτική

Ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Με Παππά στη ΔΕΘ

Ντόμινο εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ – Με Παππά στη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: 363626] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συνεδρίαση της Κ.Ε. και της Πολιτικής Γραμματείας σε δύο εβδομάδες.

Η σαφής απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής υπέρ της μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη προκαλεί αλυσιδωτές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή συνέχισε τις εργασίες της μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στον Κασσελάκη, με τα μέλη της να συζητούν τον σχεδιασμό για τις επόμενες διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, ενώ παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής σε 15 ημέρες, προκειμένου να καθοριστεί ο οδικός χάρτης για το μέλλον. Αυτή την πρόταση κατέθεσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι ο Νίκος Παππάς θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε την έγκριση της πρότασης μομφής, ο Νίκος Σκορίνης επικαλέστηκε το καταστατικό και πρότεινε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Πάνος Ρήγας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το ίδιο λάθος όπως στις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε οι προεδρικές εκλογές να διεξαχθούν μέσα σε ενάμισι μήνα. Παράλληλα, πρότεινε να μεταβεί στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς ως πρόεδρος της Κ.Ο. και να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε, από την πλευρά του, να υπάρξει πρόταση διεξόδου και να διεξαχθεί συνέδριο με προγραμματικό χαρακτήρα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Πρότεινε μάλιστα αυτό να γίνει, αν είναι δυνατόν, στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Παππάς συνέστησε ψυχραιμία και ζήτησε όλα τα μέλη να κινηθούν με βάση το «Σύνταγμα» του ΣΥΡΙΖΑ, το καταστατικό του. Άφησε, δε, αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για την καταληκτική του δήλωση περί «κουκούλας» που φόρεσαν κάποιοι στα μέλη της Κ.Ε., λέγοντας ότι “πρέπει να σκεφτόμαστε και το αύριο όσοι μιλάμε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments