Πολιτική

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι

Σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι θα είναι υποψήφιοι πρόεδροι

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Παρά την αλλαγή ισορροπιών με την απόλυτη επικράτηση του «ναι» στην πρόταση μομφής, «87» και Πολάκης, ξαναμοιράζουν την πίτα, αδυνατώντας να επισπεύσουν τις διαδικασίες.

Τα επόμενα βήματα για την νέα εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα μετά την υποψήφιση της πρότασης μομφής κατά Κασσελάκη.

Η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη υπερψηφίστηκε με 163 «ναι» σε σύνολο 286 ψηφισάντων. 120 μέλη της ΚΕ ψήφισαν κατά και τρεις λευκό, ενώ εννιά ήταν οι αποχές.

Mετά από αυτό το αποτέλεσμα, θα γίνουν νέες εκλογές για πρόεδρο στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με το καταστατικό θα προκηρυχθεί έκτακτο συνέδριο που θα αποφασίσει τα διαδικαστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την υπερψήφιση της μομφής στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο η Πολιτική Γραμματεία και σε 15 ημέρες εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή.

Με εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε νέα Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει ημερομηνίες για το έκτακτο συνέδριο. Εκεί θα υπάρξει ανακήρυξη υποψηφιοτήτων και προγραμματικό πλαίσιο.

Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι Μέχρι τώρα υποψηφιότητα ρητά έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει ο Παύλος Πολάκης. Τις προηγούμενες ημέρες και ενώ ήταν ρευστή η κατάσταση και κανείς δεν ήξερε τι θα συμβεί, δήλωνε παρών σε τυχόν σχετική διαδικασία εκλογής προέδρου ο Νίκος Φαραντούρης, ενώ ανοιχτό το άφησε σήμερα και ο Μανώλης Φάμελλος στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα για την πρόταση μομφής.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η iefimerida, αποφασίστηκε στην ΚΕ να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Νίκος Παππάς. O Στέφανος Κασσελάκης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν θα μπορούσε να πάει καθώς έχει εκπέσει από πρόεδρος του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, αμέσως μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής πήρε το λόγο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος:

«Είμαι λυτρωμένος. Διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που ψηφίστηκα. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη κιόλας μέρα τη ψήφο των μελών του κόμματος. Έτσι πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο. Τώρα τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν πρακτικές που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς καταφέρνοντας ακόμα και να εξευτελίσουν τα αξιότιμα μέλη της επιτροπής φορώντας τους κουκούλα. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα. Στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δεν είναι πλέον πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν συμμετέχει σε κανένα όργανο Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του δεν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγε από την Κεντρική Επιτροπή στην οποία συμμετείχε ex officio.

Πλέον, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι μέλος κανενός οργάνου του κόμματος και δεν θα είναι ούτε στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει αύριο και μεθαύριο, ούτε στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments