Γεωπολιτικά

Defense One: «Η Ρωσία στοχεύει να ανατρέψει τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ»

Defense One: «Η Ρωσία στοχεύει να ανατρέψει τις αμερικανικές εκλογές υπέρ του Τραμπ»

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Η εκτίμηση αυτή έρχεται δύο ημέρες μετά τη λήψη μέτρων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και άλλους φορείς για να αμβλύνουν τις ρωσικές επιχειρήσεις επιρροής.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μυστικά χρηματοδοτούμενων ομάδων και το κρατικό μέσο ενημέρωσης RT για να πυροδοτήσει τις εσωτερικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ και να αυξήσει την υποστήριξη προς τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, δήλωσε αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών.

«Το RT έχει δημιουργήσει και χρησιμοποιήσει δίκτυα προσωπικοτήτων των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών για να δημιουργήσει και να διαδώσει αφηγήσεις φιλικές προς τη Ρωσία, ενώ προσπαθεί να συγκαλύψει το περιεχόμενο στην ελευθερία του λόγου των Αμερικανών», δήλωσε ο αξιωματούχος του Γραφείου του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Αυτοί οι παράγοντες, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Μόσχας να επηρεάσει τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων υπέρ του πρώην προέδρου και να μειώσει τις προοπτικές του αντιπροέδρου», δήλωσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στον Τραμπ και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

Οι παρατηρήσεις αυτές έρχονται αφού οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι διεξήγαγε μια πολύπλευρη εκστρατεία παραπληροφόρησης που στόχευε τους ψηφοφόρους πριν από την ημέρα των εκλογών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, 10 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης μεταφέρθηκαν μέσω εταιρειών-βιτρίνα που υποστηρίζονταν από το πρακτορείο ειδήσεων RT για τη χρηματοδότηση της Tenet Media, ενός δεξιού πρακτορείου στο Τενεσί, το οποίο έκτοτε έχει σταματήσει τη λειτουργία του.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις κατηγορίες του ανέφερε ότι το RT διοχέτευσε τα χρήματα για να βοηθήσει στη «διανομή περιεχομένου στο αμερικανικό κοινό με κρυφά μηνύματα της ρωσικής κυβέρνησης».

Η ασφάλεια των εκλογών έχει χαρακτηριστεί ως κορυφαία κυβερνοπροβλήματα για το 2024 από αξιωματούχους, ερευνητές και ακαδημαϊκούς. Το ζήτημα έχει βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών επιβεβαίωσε ότι Ιρανοί χάκερς παραβίασαν την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ και επιχείρησαν να στοχεύσουν και την Καμάλα Χάρις.

Οι ενημερώσεις για τις εκλογικές απειλές έχουν γίνει και στις δύο εκστρατείες, δήλωσε άλλος αξιωματούχος του ODNI, ο οποίος αρνήθηκε να πει αν το προσωπικό της εκστρατείας του Τραμπ ή της Χάρις τις αποδέχθηκε. Εκπρόσωποι και των δύο εκστρατειών δεν απάντησαν στο αίτημα του Nextgov/FCW για σχολιασμό.

Ο μηχανισμός επιρροής της Ρωσίας είναι πολύ μεγάλος και οι ειδικοί του Κρεμλίνου χειραγωγούν άλλες ενεργές οντότητες επιρροής, δήλωσε ο αξιωματούχος του ODNI.

Η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εκτίμησε τον Ιούλιο ότι η Ρωσία δεν έχει αλλάξει τα πολιτικά της συμφέροντα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, όπου οι προσπάθειές της ωφέλησαν σε μεγάλο βαθμό τις εκστρατείες του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Defense One, Militaire

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments