Ελλάδα

Απόταξη και φυλάκιση για τη δόκιμη αστυνομικό στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης–Ήταν το «βαθύ λαρύγγι»

Απόταξη και φυλάκιση για τη δόκιμη αστυνομικό στην υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης–Ήταν το «βαθύ λαρύγγι»

Πηγή Φωτογραφίας: (Φωτογραφία Αρχείου/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και απόταξη από το σώμα 

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών και απόταξη από το σώμα επιβλήθηκε στη δόκιμη αστυνομικό, που τον Σεπτέμβρη του 2022 είχε συλληφθεί για τη συμμετοχή της σε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά και έκανε ληστείες με ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου.

Η δόκιμη αστυνομικός ήταν το «βαθύ λαρύγγι» της συμμορίας. Συνδεόταν με βασικό στέλεχος της οργάνωσης πριν μπει στην ελληνική αστυνομία. Οι Αρχές ελέγχοντας τις τηλεφωνικές της συνομιλίες ανακάλυψαν στοιχεία που «καίνε» τη δόκιμη.

Η αστυνομικός που υπηρετούσε στο τμήμα στου Ζωγράφου, έχοντας πληροφορίες εκ των έσω, «ακύρωνε» τις συλλήψεις της αστυνομίας, ενημερώνοντας τα μέλη της συμμορίας για τις επιχειρήσεις που στηνόντουσαν.

Η καταδίκη των οκτώ

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση από τους 24 συλληφθέντες που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, οι οκτώ καταδικάστηκαν από την δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των 8 για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων ενώ η κρίση του ήταν αθωωτική, ομόφωνα ή σε άλλες περιπτώσεις κατά πλειοψηφία, για τους 16 κατηγορούμενους.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι βρίσκεται και ο φερόμενος ως αρχηγός, ο 30χρονος Αλβανός με το παρατσούκλι «Έσκο». Ο νεαρός κρίθηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, όπως συμμορία, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Ωστόσο, ο 30χρονος αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments