Ελλάδα

Κακοκαιρία “Atena”: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Ήχησε το 112 σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κακοκαιρία “Atena”: Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική – Ήχησε το 112 σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πηγή Φωτογραφίας: Κακοκαιρία ATENA ΕΝΤΟΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και σύσταση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου  λόγω κακοκαιρίας «Atena», με το 112 να ηχεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Μάλιστα, στην προειδοποίηση του 112 πραγματοποιείται έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων και συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι το 112 ήχησε και για τους κατοίκους των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, όπου αναμένεται η κακοκαιρία «Atena».

Κατακλυσμός στην Αττική

Την ίδια ώρα, έντονη είναι η βροχόπτωση από το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Σε περιοχές των δυτικών προαστίων όπως στην Πετρούπολη ισχυροί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση σφυροκόπησαν για αρκετή ώρα, ενώ παρόμοιο το σκηνικό και στο κέντρο της Αθήνας.

Περίπου 12.000 κεραυνοί από το πρωί της Τρίτης

Γύρω στους 12.000 κεραυνούς (11.990) κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου (meteo) από το πρωί της Τρίτης ως και τις 5:30 το απόγευμα.

Η κακοκαιρία Atene χτυπά εδώ και λίγη ώρα την Αττική. Οι καταιγίδες ξεκίνησαν από τα δυτικά του νομού- Ασπρόπυργο, Χαίδάρι- και πλέον έχουν επεκταθεί σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο.

Δείτε ΕΔΩ τον σχετικό χάρτη

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία «Atena» που συνοδεύεται από βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινείται ανατολικά και επηρεάζει τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24).

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-9-2024) στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια (κυρίως στα βόρεια). Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

2. Από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στην ανατολική Μακεδονία προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα.

3. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα τη νύχτα της Τρίτης (10-09-24) και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους και κατά διαστήματα έντονα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments